Het weer in Heusden-Zolder

Wisselvallig, later kouder

Zachte, maar wisselvallige luchstromingen domineren het weerbeeld in onze regio. De neerslagkansen zijn hoog en er is veel bewolking. In het weekend kan stilaan een hogedrukgebied het weerbeeld domineren. Het wordt dan droger, maar ook kouder en in de nacht is er kans op grondvorst of lichte vorst.

Dinsdag (14/01) trekt een storing in de ochtend over onze streken. Het is zwaar bewolkt met wat regen, maar nadien wordt het meestal droog. De wolkenvelden blijven echter dominant. Het is zacht bij 11 graden, al staat er een strakke zuidwestenwind met rukwinden tot 70 km/u.

Woensdag (15/01) wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Vanuit het westen komen er stilaan meer wolken opzetten en in de loop van de namiddag kan er wat regen vallen. De maxima liggen rond 12 graden en er staat een strakke zuidwestenwind.

Donderdag (16/01) is er rust in de atmosfeer. De zon is geregeld van de partij en er komen ook enkele stapelwolken voor. Na een koude start, klimt het kwik tot een graad of 4.

Vrijdag (17/01) trekt een regenzone door de regio en is het zwaar bewolkt. Er wordt evenwel niet al te veel regen verwacht en er zijn ook drogere perioden. De maxima liggen rond 10 graden.

Het weekend verloopt meestal droog. Zaterdag is er veel bewolking bij maxima rond 8 graden. Zondag is er ruimte voor wat zon en het kwik haalt een graad of 7. Na het weekend blijft het droog, maar het wordt iets kouder met kans op nachtvorst. (Michel Nulens – Meteoservices)50374