Kalender Heusden-Zolder

  • Een evenement toevoegen aan de kalender? Dat kan eenvoudig, klik hier!
Sabien Tiels

Sabien Tiels

Toen singer-songwriter Sabien Tiels in haar late tienerjaren de plaat ‘Tapestry’ ontdekte heeft ze deze grijsgedraaid. Dit meest succesvolle album van Carole King wordt beschouwd als één van de beste albums in de popmuziek van de jaren ‘70. Sabien Tiels koestert een diepe waardering voor Carole King, als songschrijfster én als persoonlijkheid. Met haar glasheldere en unieke stemgeluid zal Sabien zelf achter de piano en op haar eigen beklijvende manier deze evergreens een nieuw leven inblazen.

Begin: 20u15

Toegang: 20 €
Voorverkoop: 17 €

Woensdag Bibdag

Woensdag Bibdag

Ben je 5 of 6 jaar? Kom dan naar Woensdag Bibdag, van 14 tot 15 uur. Geniet van leuke, droevige, spannende, … verhalen. Lies vertelt en knutselt: : ‘Apedruk’ (Galia Bernstein). Laat je tijdens onze eerste Woensdag Bibdag van het jaar verrassen door een apegek verhaal! De toegang is gratis. Schrijf je in met vermelding van je telefoonnr. ten laatste de woensdag voorafgaand aan de activiteit via 011 80 80 90, bibliotheek.reservaties[!]heusden-zolder.be of aan de balie.

 
Een nieuwe wind bij KVLV EVERSEL !!

Een nieuwe wind bij KVLV EVERSEL !!

Wil je meer pit in Eversel ? Kom op 25 september ontdekken wat KVLV Eversel voor jou kan betekenen? Want, of je nu een minuutje of een zee van tijd hebt, onder het motto 'alles kan, niets moet' zoeken wij enthousiaste mensen om samen KVLV te ontdekken. 25 september 2019 om 19u30 Ontmoetingscentrum Sint-Baaf, Padbroekweg 1 Wens je meer info, mail kbraeken[!]ons.be

 
Workshop: Genieten van klassiek muziek

Workshop: Genieten van klassiek muziek

Pianist en musicoloog Waldo Geuns neemt je mee op een muzikale verkenningstocht. Van achter zijn piano laat hij je de muziek ontdekken en maakt hij je wegwijs in het aanbod klassiek van CC MUZE. Voorkennis is niet nodig, laat je verwonderen en verrassen door de schoonheid van muziek en ontdek hoe je er nog meer van kan genieten. Deelnemen kan voor 9 euro / 5 euro [kortingsprijs) / 2 euro [verhoogde tegemoetkoming). Inschrijven kan via www.vormingpluslimburg.be of 011/56.01.00.

Begin: 19u30

Toegang: 9 €
Voorverkoop: 5 €

Draad&Praat

Draad&Praat

Creatief bezig zijn, breien, haken … zijn weer een trend. Ben je een beginner of heb je wat inspiratie en nieuwe ideeën nodig? Wil je ondertussen je Nederlands wat oefenen? Ervaringsdeskundigen zijn aanwezig om praktische tips uit te wisselen. Iedereen is welkom met haak- en breiwerk of ander handwerk waarmee zij/hij bezig is. Meer info: 011/808090

 
Eriksson Delcroix - Riverside Hotel Tour

Eriksson Delcroix - Riverside Hotel Tour

Na hun debuut ‘Forever’ [2014], de opvolger ‘Heart Out Of Its Mind’ [2016] en ‘Magic Marker Love’ [2017] voelden het koppel Bjorn Eriksson [Broken Circle Bluegrass Band] & Nathalie Delcroix [Laïs] en hun vijfkoppige orkest de onbedwingbare behoefte om de melancholie, die de rode draad van deze drie albums vormde, even op te bergen. Het was tijdens een uit de hand gelopen opnamesessie dat de band plots in een vreemde, aangename en bovenal zéér dansbare groove terechtkwam. Let’s dance!

Begin: 20u15

Toegang: 21 €
Voorverkoop: 18 €

Two worlds on Broadway concert

Two worlds on Broadway concert

Op zaterdag 28 september 2019 spelen de Koninklijke Harmonie de Heidegalm Berkenbos en de Koninklijke Harmonie Hoeverheidegalm Lillo het concert 'Two worlds on Broadway'. We brengen de prachtige muziek uit een aantal bekende Broadway-musicals met live zang en beelden onder leiding van dirigent Kristof Aerts. Kato Aerts zorgt voor de presentatie en zang. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van beide orkesten of via twoworldsonbroadway[!]gmail.com

Begin: 20u00

Toegang: 10 €
Voorverkoop: 10 €

 
TuesDay Night Music Club & Yoeri Melaert

TuesDay Night Music Club & Yoeri Melaert

AfterMuzeCafé Seizoensopeners: Jan Hulsmans en Vincent Jorissen. 2 volbloed muzikanten die we graag opnieuw verwelkomen. Altijd een verrassing wat zij doen met gekende nummers. The Voice van Vlaanderen 2017 bracht het muzikale leven van Yoeri Melaerts in een enorme stroomversnelling. Enkele nieuwe Nederlandse nummers , die begin September pas uitkomen en enkele covers uiteraard. Alle nummers zal je in een acoustische versie kunnen horen op het AfterMuzeCafépodium.

Begin: 20u00

Gratis toegang

 
Ataneres Ensemble - 'Flemish flavors'

Ataneres Ensemble - 'Flemish flavors'

Ataneres is een jong en fris strijkorkest met roots in Leuven dat zich richt op originele combinaties over verschillende muziek- en kunstgenres heen. De artistieke leiding is in handen van concertmeester Wim Spaepen. In ‘Flemish Flavors’ pakt Ataneres uit met toegankelijke, kwaliteitsvolle hedendaagse Vlaamse muziek. Met unieke beelden krijgt de luisteraar een blik achter de schermen van de wereld van de filmmuziek. Op die manier ontdek je de wonderlijke interactie tussen beeld en muziek.

Begin: 16u00

Toegang: 21 €
Voorverkoop: 18 €

Leeskring Het patronaat leest “Het boek

Leeskring Het patronaat leest “Het boek

De leeskring van de bibliotheek komt viermaal per jaar samen en bespreekt een vooraf opgegeven werk. Greet Hendrix begeleidt de uitwisseling van leeservaringen. In de volgende bijeenkomst bespreken we “Het boek van de leugenaars” van Naomi Alderman. Niet-leden kunnen ook deelnemen. Let op: de plaatsen zijn beperkt! Schrijf je in via 011/80 80 90 of bibliotheek.reservaties[!]heusden-zolder.be.

 
Woensdag Bibdag

Woensdag Bibdag

Alle kinderen van de laatste kleuterklas en het eerste leerjaar kunnen op woensdag deelnemen aan de activiteiten van Woensdag Bibdag, van 14 tot 15 uur. Kom mee genieten van leuke, droevige, spannende, … verhalen. Inge vertelt en knutselt: “Spoken kloppen niet” van Eulalia Canal. De toegang is gratis. Schrijf je in met vermelding van jouw telefoonnr. ten laatste de woensdag voorafgaand aan de activiteit via 011 80 80 90, bibliotheek.reservaties[!]heusden-zolder.be of aan de balie.

Mauro Pawlowski & Peter Holvoet Hanssen

Mauro Pawlowski & Peter Holvoet Hanssen

MUZE pakt uit met een compleet van de pot gerukte poëzie-tweedaagse met als centrale gast Mauro Pawlowksi. Een clash van titanen, van woord, zang en soms ronkende gitaren... Licht en donker, betovering en verstilling, humor en tragiek gaan hand in hand. Mauro rammelt als de Iggy Pop van de Nederlandstalige poëzie aan de kettingen van de taal. Zingend en klingend evoceert hij zijn poëtisch testament ‘Blauwboek. Gedichten voor de grote reuzin’.

Begin: 20u15

Toegang: 18 €
Voorverkoop: 15 €

Lecompte, Svetlikova & Pawlowski

Lecompte, Svetlikova & Pawlowski

‘De Smerige Drie’, dat is de titel van dit waanzinnig trio. De gedichten van de schaamteloze Runa Svetlikova en de onvoorspelbare Delphine Lecompte passen wonderwel bij de grillige Mauro Pawlowski. Drie gulzige, kinderlijke en tomeloze artiesten maken amok in Vlaanderen. Chaos, morsigheid en stevige muziek verzekerd. De ideale afsluiter van een poëzie-tweedaagse met als centrale gast Herr Mauro.

Begin: 20u15

Toegang: 18 €
Voorverkoop: 15 €

Raymond van het Groenewoud

Raymond van het Groenewoud

Raymond heeft ’t oud zot en trekt op tournee. Zonder moraal. Zonder vaste setlist. Gewoon de songs waarmee hij die ochtend is opgestaan. De ene avond zullen het meisjes zijn, de andere twee meisjes. Raymond soixante-neuf. Hij neemt de stem van zijn dagen mee en vier muzikale vrienden. Zoals een oude jazzmuzikant die elke avond een nieuwe vrijheidsverklaring speelt. Glorieus, maar nooit moe.

Begin: 20u15

Toegang: 24 €
Voorverkoop: 21 €

Spaghettidag K.H. De Verenigde Vrienden

Spaghettidag K.H. De Verenigde Vrienden

Spaghetti-eetdag – zondag 6 oktober 2019 Bij ons – Kon. Harmonie DE VERENIGDE VRIENDEN - geen ‘Italiaanse mama’ achter het fornuis, maar wel ‘Miracoli muzikanten’ die met de pollepel zwaaien. Op het menu vinden we spaghetti, macaroni, haan met appelmoes en brood. En als toetje, dame blanche. Eten kan zowel ’s middags als ’s avonds. Afhalen is ook mogelijk. Muziekzaal Kerkenblook te Heusden. Bestellen kan via de leden of via mail : godelieve.swinnen27[!]telenet.be – voor 30 september 2019 !

Begin: 12u19

Toegang: / €
Voorverkoop: / €

 
Woensdag Bibdag

Woensdag Bibdag

Ben je 5 of 6 jaar? Kom dan naar Woensdag Bibdag, van 14 tot 15 uur. Geniet van leuke, droevige, spannende, … verhalen. Karen vertelt en knutselt: “Heksje Mimi en kabouter William op school” van Kathleen Amant. Heksje Mimi gaat naar school. Haar kaboutervriendje William wil ook eens mee. William belooft dat hij in de boekentas zal blijven. Maar op school sluipt hij toch de klas in… De toegang is gratis. Schrijf je in via 011 80 80 90, bibliotheek.reservaties[!]heusden-zolder.be of aan de balie.

Kijkclub kijkt ‘Three billboards outside

Kijkclub kijkt ‘Three billboards outside

Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, laat Mildred Hayes (Frances McDormand) drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby (Woody Harrelson). Niet-leden kunnen ook deelnemen. Let op: de plaatsen zijn beperkt! Schrijf je in via e-mail (bibliotheek.reservaties[!]heusden-zolder.be), telefonisch 011/80 80 90 of in de bibliotheek.

 
Workshop handlettering

Workshop handlettering

Je leert de basis van handlettering. Je oefent verschillende lettertypes en speelt met bladschikking. Zo creëer je een ontwerp voor een mooie wenskaart voor de eindejaarsperiode! We gebruiken alle ontwerpen om wenskaarten van te maken en te verkopen in de eindejaarsperiode. De opbrengst gaat naar het Warmste Doel van de bib. Voor volwassenen/jongeren vanaf 16 jaar 12/10 + 19/10 van 10 tot 12.30. Je volgt beide workshops. Inschrijven: bibliotheek[!]heusden-zolder.be of 011808090

Quiz kwb Heusden Centrum

Zaterdag 12 oktober ’19, 20.00 uur Zaal ‘t KUIPERSHOF Heusden - Max. 5 deelnemers/ploeg - Deelnameprijs: € 20 /ploeg (€ 15 indien kwb-lid in de ploeg + op vertoon van lidkaart) - Inschrijvingen: ludoengelen[!]gmail.com of 0478 38 49 39 - T.v.v: o Fajar Baru (project verwaarloosde kinderen in Indonesië van onze kwb-er Ward Ceyssens) o ‘t Weyerke - Mooie prijzen!

 
Nacht van de duisternis - Natuurpunt

Nacht van de duisternis - Natuurpunt

WANDELING MIJNTERRIL ZOLDER Het klimaat verandert. En wij? Op de nacht van de duisternis laten we je de nacht voelen. Andere dieren en geluiden heersen in het donker. En zonder het goed te beseffen is de nacht even crusiaal voor het leven en onze gezondheid. Klimaatverandering maak het systeem waarin we zo comfortabel leven instabiel. Er moet dringend wat veranderen. Want we kunnen toch niet vernietigen wat ons in leven houdt?

 
Esmé Bos & Bart Voet - 'Concert magiq'

Esmé Bos & Bart Voet - 'Concert magiq'

Esmé Bos & Bart Voet zorgen voor een muzikale betovering en een wonderlijke reis vol liedjes in bestaande en onbestaande talen. Liedjes over bijzondere momenten in een kleinmensenleven. De ontdekking van een regenboog of het zien van de volle maan, de eerste reis met de bus, de zolder van opa en oma of de ogen van de poes die in het donker licht geven... Een magisch concert vol meeslepende muziek én alweer een première.

Begin: 14u00

Toegang: 8 €
Voorverkoop: 7 €

Woensdag Bibdag - film

Woensdag Bibdag - film

Kijk jij mee naar ‘Asterix en het geheim van de toverdrank’? De druïde Panoramix is al een dagje ouder. Hij wil een jonge druïde opleiden om zijn taken over te nemen. Samen met Asterix en Obelix trekt hij de wereld in op zoek naar de juiste persoon aan wie hij het geheim van zijn toverdrank kan doorgeven. De toegang is gratis. Schrijf je in met vermelding van jouw telefoonnr. via 011 80 80 90, bibliotheek.reservaties[!]heusden-zolder.be of aan de balie.

Geert Verdickt (Buurman) - Einzelgänger

Geert Verdickt (Buurman) - Einzelgänger

De nieuwe single ‘Elk einde is een nieuw begin’ heb je ongetwijfeld al gehoord. Alweer een pareltje uit het muzikale brein van Geert Verdickt. Alles wat hij zingt kan je als een film voor je ogen afspelen. Terwijl hij met zijn band Buurman werkt aan een nieuw album, trekt hij er even alleen op uit. Eén man. Eén gitaar en een hoop verhalen. ‘Einzelgänger’ is zijn eerste solo-voorstelling. Autobiografisch, zoals steeds. Niet eenzaam, maar gewoon alleen. Tot enkel de essentie overblijft.

Begin: 20u15

Toegang: 20 €
Voorverkoop: 17 €

Workshop handlettering

Workshop handlettering

Je leert de basis van handlettering. Je oefent verschillende lettertypes en speelt met bladschikking. Zo creëer je een ontwerp voor een mooie wenskaart voor de eindejaarsperiode! We gebruiken alle ontwerpen om wenskaarten van te maken en te verkopen in de eindejaarsperiode. De opbrengst gaat naar het Warmste Doel van de bib. Voor volwassenen/jongeren vanaf 16 jaar 12/10 + 19/10 van 10 tot 12.30. Je volgt beide workshops. Inschrijven: bibliotheek[!]heusden-zolder.be of 011808090

Isolde - in concert

Isolde - in concert

Isolde Lasoen zingt en drumt nog steeds met haar vertrouwde ‘Les Bens’, al heet het nieuwe muziekproject gewoon ‘Isolde’. In oktober 2017 verscheen haar prachtige debuutalbum ‘Cartes Postales’. Nu gaat ze de boer op met naast haar eigen songs ook een eigenzinnige keuze uit de Franse sixtiespop, afgewisseld met Engelstalige pareltjes van vroeger en nu. Een repertoire waarmee ze de afgelopen jaren een zeer gewaardeerde live-reputatie heeft opgebouwd.

Begin: 20u15

Toegang: 22 €
Voorverkoop: 19 €

Dag van de Trage weg

Dag van de Trage weg

20 oktober is de dag van de trage weg. In H-Z organiseren wij het volgende Een fietstocht van ongeveer 20 km over trage wegen, vertrekt om 14 uur aan de Witte Zaal te Bolderberg KLuisstraat 1. Een korte wandeling van 4 km, buggy vriendelijk, vertrekt om 15 uur aan de Witte Zaal te Bolderberg. Een bijzondere wandeling over de grens van Heusden-Zolder van 12 km vertrekkend aan de grenssteen op de Lindeman, Galgenbergstraat/Kolderstraat om 13 uur en eindigt aan de steen in de Vrunstraat.

 
Woensdag bibdag

Woensdag bibdag

Alle kinderen van de laatste kleuterklas en het eerste leerjaar kunnen op woensdag deelnemen aan de activiteiten van Woensdag Bibdag, van 14 tot 15 uur. Kom mee genieten van leuke, droevige, spannende, … verhalen. Carla vertelt en knutselt: “De Koning en de Kok” van Julia Donaldson. De toegang is gratis. Schrijf je in met vermelding van jouw telefoonnr. ten laatste de woensdag voorafgaand aan de activiteit via 011 80 80 90, bibliotheek.reservaties[!]heusden-zolder.be of aan de balie.

HetPaleis & Fabuleus - '8.2'

HetPaleis & Fabuleus - '8.2'

Het middelpunt van deze dansproductie van Radouan Mriziga is rapmuziek in al zijn vormen: het ritme, de flow, de statements en gebaren, de geschiedenis van de grandmasters tot Kendrick Lamar. Een groep jonge dansers probeert grip te krijgen op deze muziekstijl in een voorstelling als een “fascinerende medley, vol rapflows en moves” volgens de 4-sterrenrecensie in De Standaard!

Begin: 20u15

Toegang: 12 €
Voorverkoop: 10 €

Slow Pilot plays Jeff Buckley

Slow Pilot plays Jeff Buckley

Deze vier muzikale bondgenoten brengen een ode aan de zingende engel met getrouwe versies van zijn bekende en minder bekende songs. Wonderlijke dingen gebeuren als frontman Pieter Peirsman [een tijdje bij Hooverphonic] begint te zingen. Gesteund door zijn begeleidingsband ontlokt hij ontroering, koude rillingen én een opengesperde mond. Dichter bij de échte Jeff Buckley kan je nooit geraken.

Begin: 20u15

Toegang: 21 €
Voorverkoop: 18 €

Lucia Cadotsch - 'Speak low'

Lucia Cadotsch - 'Speak low'

De avontuurlijke zangeres Lucia Cadotsch [Zwitserland] benadert The Great American Songbook zonder oogkleppen. Ze geeft bekende songs een bezwerend randje. Als Echo Prize Winning jazz-zangeres maakte ze in januari 2018 haar Amerikaanse debuut op het NYC Winter Jazzfest. Zij zingt met een klassieke helderheid en de combinatie met contrabas en saxofoon is werkelijk uniek. I.s.m. Motives for Jazz.

Begin: 20u15

Toegang: 18 €
Voorverkoop: 15 €

Handletter je met ons mee?

Handletter je met ons mee?

Handletter een leuke kerstkaart. Juffen Nele en Kristien leren jou verschillende lettertypes. Je versiert jouw kaartje met kleine tekeningetjes. Zo maak je een sprankelend ontwerp voor een mooie wenskaart voor de eindejaarsperiode! We gebruiken alle ontwerpen om echte wenskaarten van te maken en te verkopen in de eindejaarsperiode. De opbrengst gaat naar het Warmste Doel van de bib. Voor kinderen van 9 tot 13 jaar Inschrijven: bibliotheek[!]heusden-zolder.be of 011808090

Belle Perez - 'Fiesta Perez en Teatros'

Belle Perez - 'Fiesta Perez en Teatros'

Cuba, Ibiza en ‘all things Spanish’ zullen nooit zo binnen handbereik liggen als in 2019 en dit dankzij de bloedhete latinvibes en de in meedogenloze chilisalsa gedrenkte danspop van Belle Perez. Tijdens haar verschroeiende shows zal ze grasduinen door haar hele oeuvre en zal ze enkele van haar favoriete artiesten zoals Bruno Mars & George Michael op onnavolgbare wijze naar haar hand zetten. De balzaal zal ontploffen! Met afterparty na het concert.

Begin: 20u15

Toegang: 24 €
Voorverkoop: 21 €

HetPaleis & Dschungel Wien / K Verlinden

HetPaleis & Dschungel Wien / K Verlinden

‘Play’ is een fantastische en vrolijke dansvoorstelling, geïnspireerd op Bruegels schilderij ‘Kinderspelen’ uit 1560, waarop kinderspelletjes uit de Lage Landen worden afgebeeld zoals bikkelen, priktollen, steltlopen, haasje over... De 6 dansers spelen ook een spel. Rivaliteit, competitie en valsspelen loeren om de hoek. Het werkt aanstekelijk, want ook u zal veel goesting krijgen om nog eens ‘ouwerwets’ te gaan spelen... Vanaf 8 jaar.

Begin: 15u00

Toegang: 8 €
Voorverkoop: 7 €

Boekvoorstelling

Boekvoorstelling "OP WEG NAAR SCHOOL"

OP WEG NAAR SCHOOL. De geschiedenis van de Zusters Maricolen en het katholiek onderwijs te Zolder. Theo Houben, voorzitter van de Heemkundige Kring Zolder, schreef een boek over de geschiedenis van de Zusters Maricolen vanaf hun ontstaan in 1663 tot heden. Een verhaal over een tijdperk van iets meer dan 350 jaar, waarin hun werk in het onderwijs een belangrijke rol speelde. Ook brengt het boek de geschiedenis van het dorp Zolder en het katholiek onderwijs in Zolder.

Draad&Praat

Draad&Praat

Creatief bezig zijn, breien, haken … zijn weer een trend. Ben je een beginner of heb je wat inspiratie en nieuwe ideeën nodig? Wil je ondertussen je Nederlands wat oefenen? Ervaringsdeskundigen zijn aanwezig om praktische tips uit te wisselen. Iedereen is welkom met haak- en breiwerk of ander handwerk waarmee zij/hij bezig is. Meer info: 011/808090

 
Martha!tentatief speelt 'Lulletje'

Martha!tentatief speelt 'Lulletje'

Met zijn reeks ‘Klein Jowanneke’ veroverde Johan Petit gans Vlaanderen. Maar vorig jaar liep hij zoals zovelen tegen de muur. Hij kroop zijn bed in, likte zijn wonden en krabbelde terug recht. Met ‘Lulletje’ probeert hij te achterhalen hoe het zover kwam. Klinkt ernstig allemaal, maar wie Johan kent, weet dat er gelachen mag worden. Pieter Theuns zorgt samen met Jutta Troch & Jon Birdsong voor de troostende muziek. www.marthatentatief.be

Begin: 20u15

Toegang: 18 €
Voorverkoop: 15 €

Maak angst tot je vriend - Gratis lezing

Maak angst tot je vriend - Gratis lezing

Valt er over angst dan niets positiefs te zeggen? Toch wel: angst is een instinctief beschermingsmiddel. Daarom moet angst niet uit ons leven verdwijnen, maar weer zijn gezonde plaats innemen, zodat wij onze angst op een sterke manier kunnen managen en zo onze persoonlijke groei versterken. Schrijf je in voor 2 november 2019 via bibliotheek.reservaties[!]heusden-zolder.be of 011 80 80 90. i.s.m. Evangelische Christenen Heusden-Zolder

Baar speelt 'Genoeg!'

Baar speelt 'Genoeg!'

‘Baar’ brengt Warre Borgmans & Dimitri Leue terug samen na de ‘Lortchertrilogie’. Ze vullen hun theatraal genenpakket aan met Michaël Pas, Alice Reijs & Sara Lâm. Kortom, een cast om U tegen te zeggen. Samen vertellen ze het verhaal van een politieke dynastie. Een donkere komedie over familiebanden. Een lichte tragedie over postjes en portefeuilles, muzikaal ondersteund door virtuoos Antoon Offeciers. www.koortzz.be

Begin: 20u15

Toegang: 21 €
Voorverkoop: 18 €

De mensengenezer en Congo - leeskring

De mensengenezer en Congo - leeskring

In november is Koen Peeters te gast in de bibliotheek. Voor De mensengenezer ontving Koen Peeters de Confituur Boekhandelsprijs, de ECI Literatuurprijs en de ECI Lezersprijs. Tijdens een begeleid interview zetten we deze Congo-roman in de spotlights en gaan we dieper in op zijn literair onderzoek in Congo en de Westhoek. Er is ook ruimte voor eigen vragen. Interesse? Schrijf je in via bibliotheek.reservaties[!]heusden-zolder.be of 011/80 80 90.

Demo-kookles ‘voeding en kleur’

Demo-kookles ‘voeding en kleur’

Laat je eens verrassen door een andere manier van koken tijdens deze demo-kookles georganiseerd door KVLV Heusden. Je kan er kennismaken met superlekkere veganistische gerechten die bovendien zeer kleurrijk én gezond zijn! Kom kijken en proeven en laat je overtuigen om lekker, kleurrijk 'vegan' te gaan. Wil je deelnemen aan de demo-kookles? Schrijf je dan in via maria.ga[!]telenet.be. Prijs: 7 euro of 5 euro met een KVLV-kaart Locatie: feestzaal van De Kring, G. Gezellelaan 13

Begin: 19u00

Toegang: 7 €
Voorverkoop: 7 €

 
Chris Lomme & Michael De Cock/KVS

Chris Lomme & Michael De Cock/KVS

Chris Lomme wordt tachtig. In ‘Reverence’ blikt ze terug op zestig jaar spelen. Met een handvol archiefbeelden, herinneringen en een paar voorzichtige danspasjes kijkt ze over haar schouder en blikt ze vooruit. Een solovoorstelling over groot verdriet en klein geluk, loslaten en een leven vol liefde. Documentairemaker Kenneth Michiels doorworstelde voor deze voorstelling het immense VRT-archief. www.huubcolla.be

Begin: 20u15

Toegang: 19 €
Voorverkoop: 16 €

Expo ‘De gustibus et coloribus’

Expo ‘De gustibus et coloribus’

tot 14 december Prijs: gratis / vrije bijdrage voor de Warmste Week Kunstkringen Hazet en Filokalia slaan de handen in elkaar en nodigen jou uit voor een tentoonstelling waarvan je gaat watertanden. Op 16 november om 10.30 uur wordt de tentoonstelling geopend en kan je genieten van een vegetarische receptie verzorgd door KVLV Heusden. Schrijf je in via bibliotheek.reservaties[!]heusden-zolder.be of 011 80 80 90.

KWB bierwandeling Heusden-Centrum

Op zaterdag 16 november 2019 organiseert KWB Heusden-Centrum voor de zevende keer een bierwandeling. Tijdens de 5,6 km wandeling kan je proeven van 7 verschillende blonde of donkere bieren uit België. De kostprijs bedraagt 13 euro waarvan je 3 euro waarborg betaalt voor het degustatieglas. Inschrijven kan bij Gilbert Jans 0472/42.09.59, Danny De Vuyst 011/43.36.79 of op de website http://www.kwbheusdencentrum.org/. Ps. Vergeet uw zaklamp en Fluovestje niet! SCHOL!!!

Living Roots - Women of the nineties

Living Roots - Women of the nineties

Living Roots is altijd een garantie voor een klassevolle muziekavond. Eva De Roovere, Jorunn Bauweraerts [Laïs], Lennaert Maes [Lenny & De Wespen], Gert Bettens [K’s Choice] & co nemen ons mee naar de tijd van de stoere rock chicks, hemelse singer-songwriters en ware popdiva’s. Dames die menig tienerhart wisten te veroveren in de hete jaren negentig zoals Alanis Morissette, Kate Bush, Sheryl Crow, Tracy Chapman... www.livingroots.be

Begin: 20u15

Toegang: 24 €
Voorverkoop: 21 €

Compagnie Barbarie - 'Gratis chips!'

Compagnie Barbarie - 'Gratis chips!'

Met vrolijk gehamer en een zak vol roze zaligheden nemen de zotte dames van Compagnie Barbarie je mee in een absurd universum waar er stevig gerammeld wordt met de bestaande stereotypen. De strijd om gelijke rechten voor vrouwen én mannen staat centraal. En dat voor vijfjarigen én volwassenen. Want al draagt An al lang de broek, Jan draagt nog steeds geen rok. En wat heeft dit alles met chips te maken? Kom zeker kijken! www.compagniebarbarie.be

Begin: 15u00

Toegang: 8 €
Voorverkoop: 7 €

Moet er nog vlees zijn?

Moet er nog vlees zijn?

Overmatige vleesconsumptie zorgt voor heel wat negatieve effecten op gezondheid, dierenwelzijn en milieu. Laurens De Meyer, industrieel ingenieur in de voedingsindustrie, werkt bij Bond Beter Leefmilieu en is mede-initiatiefnemer van Dagen Zonder Vlees. Tijdens deze lezing gaat hij dieper in op de vleesconsumptie in België en stelt deze in vraag. Schrijf je in via bibliotheek.reservaties[!]heusden-zolder.be of 011 80 80 90. Prijs: gratis / vrije bijdrage voor de Warmste Week

Madam Baksters the guilt-free bakery

Madam Baksters the guilt-free bakery

Laura Verhulst is Madam Bakster. Na vele kilo’s in haar puberjaren kwijt te geraken door een strikt dieet, maakte ze de overstap naar een gezonde levensstijl, met een beperkte consumptie van dierlijke producten, tarwe en suikers. Ontdek hoe je zelf gezonder kan bakken. Leer welke alternatieven er bestaan voor patisserie-ingrediënten. Tijdens de lezing krijg je vier desserts om kennis te maken met vegan gebak. Schrijf je in via bibliotheek.reservaties[!]heusden-zolder.be of 011 80 80 90.

Voorleesweek 2019 - Sleep in de bib

Voorleesweek 2019 - Sleep in de bib

Zit je in het 1ste, 2de of 3de leerjaar? Hou je van verhalen, muziek, gek doen? Dan moet je zeker meedoen aan onze ‘sleep-in-de-bib’! We heten jullie welkom op vrijdagavond 22 november om 19 uur. We gaan meezingen, dichten en dansen met het “Rad van Fortijn” van Stijn. Nadien bouwen we samen onze slaapplaats op en luisteren we naar mooie verhalen. Op zaterdag brengt een sessie kinderyoga je weer op de been en serveren we je een gezond ontbijt!

Draad&Praat

Draad&Praat

Creatief bezig zijn, breien, haken … zijn weer een trend. Ben je een beginner of heb je wat inspiratie en nieuwe ideeën nodig? Wil je ondertussen je Nederlands wat oefenen? Ervaringsdeskundigen zijn aanwezig om praktische tips uit te wisselen. Iedereen is welkom met haak- en breiwerk of ander handwerk waarmee zij/hij bezig is. Meer info: 011/808090

Kijkclub kijkt 'Lucky'

Kijkclub kijkt 'Lucky'

Harry Dean Stanton is Lucky: tegendraads, kettingrokend, stokoud en levendig. Lucky is de finale van de carrière van Stanton die te zien was in bijna 200 Hollywood films. Wat is een Kijkclub? Je leent de film (gratis) en bekijkt hem thuis. Laterbespreken we de film als kunstwerk en als persoonlijke kijkervaring. Film kijken wordt gegarandeerd een diepere beleving! Niet-leden kunnen ook deelnemen. Let op: de plaatsen zijn beperkt! Schrijf je in via bibliotheek[!]heusden-zolder.be of 011/80 80 9.

Draad&Praat

Draad&Praat

Creatief bezig zijn, breien, haken … zijn weer een trend. Ben je een beginner of heb je wat inspiratie en nieuwe ideeën nodig? Wil je ondertussen je Nederlands wat oefenen? Ervaringsdeskundigen zijn aanwezig om praktische tips uit te wisselen. Iedereen is welkom met haak- en breiwerk of ander handwerk waarmee zij/hij bezig is. Meer info: 011/808090