Wandeling en expo: alles op zijn Italiaans

Wandeling en expo: alles op zijn Italiaans

In Den Lavaar hebben de vzw Toerisme Heusden-Zolder en leden van Acli vanavond de nieuwe 'Wandeling met Italiaanse flair' voorgesteld en tegelijk de tentoonstelling over de Italiaanse migratie geopend. Voorzitter Bert Rodiers van de vzw Toerisme wees erop dat de terrilwandeling na een reeks succesvolle edities aan vernieuwing toe was.

Die nieuwe formule werd gevonden op Lindeman, de wijk die getekend is door de Italiaanse migratie. Michel Oyen kent de buurt en haar bewoners op zijn duimpje en stippelde mee een wandelparcours uit, dat leidt over de Galgenberg, langs de watertoren, het Volkerenplein - plaatsen waar telkens uitleg zal gegeven worden - tot aan La Baracca waar een aperiefje en Italiaanse hapjes wachten. Nadien gaat het weer terug richting Den Lavaar waar - mits inschrijving - een grillmenu kan genuttigd worden.

Een lid van Acli gaf uitleg bij de foto's in Den Lavaar die de Italiaanse migratie en het leven van de Italianen hier illustreren. De expo loopt nog tot 10 december. Burgemeester Mario Borremans die iedereen feliciteerde met zijn inzet voor beide projecten verklaarde vervolgens de tentoonstelling voor geopend. (meer foto's)38258