Tegenwind voor Open VLD in OCMW

Tegenwind voor Open VLD in OCMW

De sfeer binnen de OCMW-raad escalleert verder want op zijn beurt haalt onafhankelijk OCMW-raadslid Hendrik Huyghelier scherp uit naar Open VLD-er Ben Vandebergh in verband met de zitpenningen. Volgens Huyghelier wist Vandebergh wel degelijk dat hij een amendement voorafgaand aan het punt kon indienen en dat zelfs een volledig punt in delen kan gestemd worden en nam hij een loopje met het huishoudelijk reglement.

" 't Was bovendien pijnlijk dat een N-VA-raadslid tegen zijn partijgenoten inging. Er wordt ook de indruk gewekt dat raadsleden veel overhouden. Als je weet dat de vergoeding van 100 euro bruto ongeveer een 60 euro netto is, je zelf instaat voor de voorbereiding, printkosten, verplaatsingskosten en voorbereidende vergaderingen, dan is de aanval op de kleine vergoedingen een kaakslag voor het harde werk van andere raadsleden," aldus Hendrik Huyghelier.

Nog volgens hem is het een duidelijke tactiek om doelbewust de integratie stokken in de wielen te steken door nét voor de verkiezingen de moraalridder uit te hangen én tegelijk politiek gevaarlijk schaakspel te spelen.35591