Het weer in Heusden-Zolder

Koud, maar meestal droog

 Dankzij de uitloper van een hogedrukgebied met kern nabij Schotland, worden de neerslagkansen sterk beperkt. Met een noordelijke hoogtestroming wordt wel vochtige lucht aangevoerd, waarbij de wolken vaak in de meerderheid zijn. Na het weekend wordt de luchtstroming zuidelijk en later zuidwestelijk en kunnen storingen en depressies onze regio opnieuw bereiken. Het wordt dan wel een stuk zachter.

Vrijdag (16/10) zijn er talrijke wolken in de ochtend, maar het is droog. Stilaan kan de zon af en toe doorbreken, al blijven de wolken steeds in de meerderheid. De wind waait zwak uit het noordoosten en het is koud bij maxima rond slechts 11 graden.

Zaterdag (17/10) is er flink wat zon in de ochtend, maar nadien komen er wolkenvelden opzetten. De rest van de dag wisselen wolken en zon elkaar af en het blijft droog. Na een koude ochtend met minima rond 3 graden, stagneert het kwik op 12 graden en er is nauwelijks wind.

Zondag (18/10) zijn de wolken opnieuw in de meerderheid. Op een enkel drupje regen na, blijft het wel meestal droog. De wind waait zwak en kiest voor het zuidwesten. Het is echter nog steeds koud bij maxima rond 13 graden.

Maandag (19/10) waait er een zwak briesje uit het zuiden. Wolken en zon wisselen elkaar af en het kwik stagneert opnieuw op een graad of 13.

Dinsdag (20/10) komt er een matige zuidenwind opzetten. De ochtend verloopt droog, maar de wolken nemen gestaag toe. Later volgt er regen vanuit het westen. Het wordt gevoelig zachter bij 16 graden.

De volgende dagen zijn de maxima relatief hoog bij gemiddeld 15 graden. Het wordt erg wisselvallig met geregeld regen of buien. Af en toe zijn er wel droge momenten met wat zonneschijn.
(Michel Nulens – Meteoservices)64289