Het weer: zomers!

Het weer: zomers!

Drukstijgingen onder impuls van anticyclonale condities brengen een zomers intermezzo tijdens het lange weekend. Het is droog, de zon kan tevoorschijn komen en de temperaturen komen een stuk hoger uit. Tegen het einde van de week nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag is er flink wat zon. Er komen ook enkele stapelwolken voor, maar die hinderen slechts sporadisch de zon. Het wordt warm bij maxima rond 24 of 25 graden en er staat een matige wind.
Morgen komen er wat meer wolkenvelden voor, maar ook nu blijft het droog en de zon is geregeld van de partij. Bij maxima rond 24 graden is het erg aangenaam.
Maandag krijgt de zon weer meer ruimte en zijn er slechts enkele wolkenvelden. Het blijft uiteraard droog en met briesje uit het noordoosten, klimt het kwik tot 23 graden.
Dinsdag kiest de wind voor een meer oostelijke sector. De aangevoerde lucht is uitermate droog en de zon kan het weerbeeld domineren. De maxima komen uit op 24 of 25 graden.
Woensdag domineert de zon. Wolken komen er nauwelijks of zelfs niet voor. Met een zwak oostelijk briesje komen de maxima uit op gemiddeld 24 graden.
Het einde van de week kondigt zich wisselvallig aan met enkele buien, evenwel afgewisseld door wat zon. Het blijft vrij warm bij maxima rond 22 of 23 graden. De wind kiest voor het zuidwesten. (Michel Nulens - Meteoservices)28279