Het weer: warmer en zonniger

Drukstijgingen laten de neerslagkansen de volgende dagen sterk afnemen en brengen de zon wat meer in beeld. Vooral na het weekend lijkt het even zomers te worden, al nemen in de tweede helft van volgende week de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag maken wolkenvelden in de namiddag wat meer plaats voor de zon. De wolken blijven evenwel domineren. Een enkele bui is na de middag niet uitgesloten, maar meestal is het droog. Maxima rond 20 of 21 graden.
Morgen voert een briesje vanuit het noorden koele lucht aan en een verzwakte storing brengt veel wolken met zich mee. Een drupje motregen is mogelijk, maar de nadruk ligt op overwegend droog weer. Het is fris bij 17 graden.
Zondag is er aanvankelijk veel bewolking, maar het is droog. Vooral na de middag krijgt de zon steeds meer ruimte in het weerbeeld en het kwik kan dan oplopen richting 19 of 20 graden.
Maandag ruimt de wind naar het zuidoosten en er wordt warmere lucht aangevoerd. Bovendien zijn de wolken in de minderheid. Een zomerse maxima van 25 graden is mogelijk.
Dinsdag wordt het stralend zonnig weer met weinig wolken. De wind kiest voor het zuiden en het wordt zomers warm bij 28 graden.
Woensdag duwt de zon het kwik al vlug de hoogte in. De maxima komen uit op 28 graden, maar in de loop van de namiddag neemt de kans op een onweersbui toe.
Donderdag, vrijdag en zaterdag zijn de neerslagkansen vrij hoog, al blijft het nog redelijk warm. Nadien lijkt opnieuw een hogedrukgebied op te bouwen over onze streken en stabiliseert de atmosfeer. (Michel Nulens - Meteoservices)
8168