Het weer: warm tot het weekend

Het weer: warm tot het weekend

Met de invloed van hogedrukgebieden blijft het vrij warm tot het weekend en bovenal het blijft ook droog. De invloed van de hogedrukgebieden vermindert wel wat, waardoor er wolkenvelden mogelijk zijn. Tijdens het weekend bereikt een storing ons met regen en kans op onweer. Na het weekend wordt het tijdelijk minder warm, maar nadien klimt het kwik opnieuw.
Op deze eerste schooldag is er flink wat zon en het blijft droog. Er komen wel enkele stapelwolken voor. De eerste schooldag verloopt relatief warm bij maxima rond 23 graden.
Morgen is er veel zon en er wordt warme lucht aangevoerd. Het kwik kan klimmen tot een zomerse 25 graden. Na de middag komt er wel wat meer bewolking opzetten.
Zaterdag wisselen bewolkte perioden af met brede opklaringen. Er is ruimte voor de zon, maar een enkele plaatselijke regenbui is ook mogelijk. Het is warm bij 24 graden.
Zondag wordt een regendag. Een actieve storing trekt over onze streken met flink wat regen en kans op onweer. Later in de namiddag zijn er enkele opklaringen, maar die worden afgewisseld door buien. Lokaal kan er veel neerslag vallen.
Maandag kan er in de vroege ochtend wat regen vallen. Nadien is het meestal droog, maar wolken domineren. De maxima komen uit op 20 graden.
De volgende dagen is er meer zon en het wordt opnieuw warmer bij maxima rond 24 of 25 graden. Naarmate de week vordert wordt de kans op een enkele bui iets groter. (Michel Nulens - Meteoservices)28469