Het weer in Heusden-Zolder

Het weer: somber

Een verzwakte storing schuift over onze streken en zorgt voor een somber weerbeeld. Wat neerslag is niet uitgesloten, maar de nadruk ligt vooral op de wolkenvelden. Er wordt hierbij iets zachtere lucht aangevoerd. De volgende dagen staat er niet zo erg veel te gebeuren in de atmosfeer. Wolken domineren en soms kan er een drupje regen vallen. De temperaturen blijven relatief hoog.

Vrijdag (20/11) wisselen wolken af met enkele opklaringen. Op een bui na is het droog. Na de middag neemt de bewolking echter gestaag toe vanuit het westen en wordt het zwaar bewolkt. De maxima liggen rond 8 graden en de wind wakkert aan tot matig.

Zaterdag (21/11) wordt een sombere dag wat het weer betreft. Een verzwakte storing zorgt voor een dik wolkendek, waar de zon moeilijk kan doorbreken. Bovendien is de bewolking voldoende dik om hier en daar een drupje regen of motregen te lossen. Vaak is het echter wel droog en bij een matige zuidwestenwind wordt zachte lucht aangevoerd. De maxima liggen rond 10 graden.  

Zondag (22/11) bereikt een volgende storing onze regio. Het wordt opnieuw somber weer en de kans op wat lichte regen of motregen is iets groter. Er wordt wel aanhoudend zachte lucht aangevoerd bij maxima rond gemiddeld 11 graden. De wind is matig. 

Maandag (23/11) stijgt de luchtdruk licht en de kans op neerslag is minimaal. Er zijn talrijke wolken aanwezig, maar af en toe is er ook een streepje zon. Bij maxima rond 10 graden, blijft het relatief zacht voor de tijd van het jaar. 

Dinsdag (24/11) wisselen bewolkte perioden af met wat zon. Soms kan de zon wat meer doorbreken, al blijven de wolken meestal in de meerderheid. Het is droog en de maxima liggen nog steeds rond 10 graden. 

De volgende dagen is er weinig verandering in het weerbeeld. Wolken domineren vaak en soms is een drupje regen mogelijk. Vaak is het echter droog en af en toe is er wat zon. De maxima liggen meestal rond 10 of 11 graden.  Na het weekend wordt het een fractie kouder en blijven de maxima onder 10 graden.
(Michel Nulens – Meteoservices)66651