Het weer: lagere maxima

Het weer: lagere maxima

De invloed van een krachtig hogedrukgebied neemt de volgende dagen af, waardoor storingen tot over onze streken kunnen doordringen. Na deze storingen komen we terecht in een koudere luchtmassa. Een mobiele wig van hogedruk kan nadien het weerbeeld tijdelijk domineren met een weersverbetering, maar later in het volgende weekend nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vanavond blijft het nog lang warm en pas na middernacht daalt het kwik tot onder 20 graden.
Morgen is de zon dominant aanwezig, maar later komen er wat meer wolken voor. Het blijft echter droog en de zon is nog erg vaak aanwezig. De maxima liggen rond 26 graden.
Donderdag verlaat een storing onze regio in de ochtend. Regen maakt daarbij plaats voor brede opklaringen en flink wat zon. In een koudere luchtmassa wordt het echter gevoelig minder warm bij maxima rond 16 graden.
Vrijdag is het flink zonnig en het blijft droog. Er komen wel enkele stapelwolken voor. Met maxima rond 21 graden is het best aangenaam.
Zaterdag wisselen zonnige perioden af met wolken. Het wordt opnieuw een aangename en droge dag bij maxima rond 21 graden.
Zondag schuiven storingen over onze streken met veel wolken en perioden van regen. De regen houdt het kwik beperkt tot een graad of 16.
Na het weekend nemen de neerslagkansen af en is het op een bui na meestal droog. Er is ook ruimte voor wat zon, maar de maxima zijn eerder bescheiden bij gemiddeld 18 graden. (Michel /Nulens - Meteoservices)39943