Het weer: indian summer!!

Het weer: indian summer!!

Links en rechts zien we de term indian summer opduiken. Een term die van Amerika is overgewaaid wanneer het laat in het jaar heel warm wordt. In onze streken wordt die ook graag gebruikt om aan te geven dat er mooi en warm weer op komst is. Dat is wat er dit weekend dan ook te gebeuren staat, zonnig en erg warm weer voor deze tijd van het jaar.
Morgen is de zon reeds aanwezig van in de ochtend, nauwelijks gehinderd door wolken. Hier en daar kan er wel een mistbank voorkomen. De namiddag verloopt uitermate zonnig met slechts hier en daar een wolkje. Het wordt erg warm bij maxima rond 21 graden.
Zondag kan het kwik zelfs nog wat hoger uitkomen. Een zomerse 24 of 25 graden is zelfs niet uitgesloten. Hierbij staat een stralende zon aan een staalblauwe hemel. Een zwak zuidelijk briesje maakt het geheel af.
Maandag kent het zonnige en warme weer nog een verlengstuk. Het kwik kan opnieuw richting 24 of 25 graden klimmen en de zon domineert de hele dagperiode.
Dinsdag komt er wat meer bewolking vanuit het westen opzetten. Het blijft echter droog en het is nog erg warm bij maxima rond 20 graden.
De volgende dagen worden de wolkenvelden steeds dominanter en uiteindelijk zijn er ook regen en buien. Het kwik normaliseert bij maxima rond 15 graden en er komt wat meer wind opzetten. Evenwel tussendoor is er ook nog ruimte voor wat zonneschijn. (Michel Nulens - Meteoservices)35862