N-VA brengt mogelijke Turkse doodstraf op raad

Printversie van het berichtMail dit bericht naar een kennis
Dinsdag 16 mei 2017
N-VA brengt mogelijke Turkse doodstraf op raad
De N-VA heeft een bijkomend punt ingediend voor de gemeenteraad van donderdag, en dat over een mogelijk referendum over de invoering van de doodstraf in Turkije. Volgens de partij is zo'n stemming niet alleen in strijd met de westerse waarden, ze dreigt de polarisatie binnen de lokale gemeenschap te versterken. De N-VA vraagt aan de federale en Vlaamse overheid - waarin ze zelf een belangrijke rol speelt - om maatregelen te nemen die zo'n referendum verhinderen. "Als het referendum er toch komt, raken ook de lokale besturen betrokken door de verdere verdeeldheid die het zaait onder de Turkse bevolking."

De N-VA vraagt daarom dat het gemeentebestuur zijn bezorgdheid zou uiten over de potentiële plannen voor een referendum en bij de hogere overheden aandringt op maatregelen. Als een stemming niet te vermijden zou zijn, wordt het gemeentebestuur gevraagd om een lokale sensibiliseringsactie op te starten om te duiden waarom een stemming hier bij ons over de invoering van de doodstraf, ook al is dit elders, niet aanvaardbaar is.
Startpagina
Lettergrootte
Felicitaties & wensen
3/2
Voor: Raymond Claes
Van: Godelieve Hermans
Het vijftig jarig bestaan van de revue was dit jaar een grote topper IEDEREEN EEN DIKKE PROFICIAT. Doe zo nog vele jaren verder!!
27/1
Voor: Raymond Claes
Van: Tony Lespoix
Proficiat aan t Heusdens Volksteater voor 50 ste jubileum opvoering Van premiére gisteren t es zoe vér
15/1
Voor: Jimmy Stalmans
Van: Leon Maes
Bedankt JS Heating voor de snelle en correcte reparatie van onze verwarmingsketel. Dat is service!
29/9
Voor: Monique Mechelmans
Van: Marijke Mechelmans
Monique, nog even hard doorwerken en dan ben je klaar voor je nieuwe uitdaging "Pompon". Alvast heel veel succes met je nieuwe bloemenwinkel. Zus, ik ben trots op jou!