N-VA brengt mogelijke Turkse doodstraf op raad

Printversie van het berichtMail dit bericht naar een kennis
Dinsdag 16 mei 2017
N-VA brengt mogelijke Turkse doodstraf op raad
De N-VA heeft een bijkomend punt ingediend voor de gemeenteraad van donderdag, en dat over een mogelijk referendum over de invoering van de doodstraf in Turkije. Volgens de partij is zo'n stemming niet alleen in strijd met de westerse waarden, ze dreigt de polarisatie binnen de lokale gemeenschap te versterken. De N-VA vraagt aan de federale en Vlaamse overheid - waarin ze zelf een belangrijke rol speelt - om maatregelen te nemen die zo'n referendum verhinderen. "Als het referendum er toch komt, raken ook de lokale besturen betrokken door de verdere verdeeldheid die het zaait onder de Turkse bevolking."

De N-VA vraagt daarom dat het gemeentebestuur zijn bezorgdheid zou uiten over de potentiële plannen voor een referendum en bij de hogere overheden aandringt op maatregelen. Als een stemming niet te vermijden zou zijn, wordt het gemeentebestuur gevraagd om een lokale sensibiliseringsactie op te starten om te duiden waarom een stemming hier bij ons over de invoering van de doodstraf, ook al is dit elders, niet aanvaardbaar is.
Startpagina
Lettergrootte
Felicitaties & wensen
26/11
Voor: KREABO Toneelgroep
Van: Alice en Jacqueline Meynen en cupers
Proficiat aan toneelgroep kreabo uit Boekt bij hun 40 jarig bestaan en hun zeer geslaagd stuk van dit jaar nu Anateuka ook voor al de auteurs het was een fijne avond en dank voor de traktatie in de school Alice en Jacqueline
23/8
Voor: Maria Claes
Van: Jean Peeters
Van harte een gelukkige verjaardag gewenst.
28/5
Voor: Mady Celis
Van: Heidi Eggen
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Maak er een super leuke dag van. 29/05
7/4
Voor: Willy en Simonne Hody-Aerts
Van: Nathalie Hody
op 10 april 2018, zijn jullie 50 jaar getrouwd!! een dikke proficiat !! Nog vele mooie jaren samen!