3 x goud en 3 x zilver voor Husdinio Gym op BK

De Belgische kampioenschappen Muaythai - Thai boks - voor de jeugd zijn een succes geworden voor Husdinio Gym. De club behaalde 3 gouden en 3 zilveren medailles. En dat terwijl 7 van de 12 atleten voor het eerst aan het kampioenschap deelnamen. Zaterdag kwamen de 10-, 11-, 12- en 13-jarigen in de ring.Yasin behaalde de Belgische titel -54 kg bij de 10-11-jarigen, met twee overtuigende overwinningen in een poule van 4. Bij de 10-11-jarigen in de -33 kg en -36 kg  werden Kivanc en Jaimy in de eerste ronde uitgeschakeld. In de -45 kg klasse voor 12-13-jarigen behaalde Yekta zilver na twee zeges tegen geduchte tegenstanders. Arda toonde kracht in de kwartfinale tegen de uiteindelijke winnaar van zijn poule, maar kwam net tekort. In dezelfde poule werd Yusuf Ozcan uitgeschakeld in de halve finale. Bilal vocht moedig in zijn debuutpartij maar werd uitgeschakeld in de -39 kg voor 12-13-jarigen. Berke vocht dapper tegen een meer ervaren tegenstander in zijn gewichtsklasse, terwijl Kayra en Nisa direct van start gingen in de finale en zilver behaalden. Zo stond na dag 1 de balans op 1 keer goud en 3 keer zilver.

Vandaag

Vandaag was het de beurt aan de 14-, 15- en 16-jarigen.  Yusuf begon meteen in de finale van de zwaargewichten door het beperkt aantal deelnemers. Hij behaalde een overtuigende overwinning. Daarna was het de beurt aan Malik, titelverdediger in de -57 kg klasse. Hij stond in een poule met 16 atleten. Zijn eerste gevecht begon moeizaam door een gele kaart, daarna stak hij een tandje bij. Hij kwam in de halve finale terecht, waarin hij de jury overtuigde met sterk boks- en trapwerk. In de derde ronde kwam de tegenstander sterker terug met clinchwerk, maar Malik behield zijn voorsprong en werd uiteindelijk winnaar en dus opnieuw Belgisch kampioen. (foto's Akin Duran)79767