Bovy: eenzame gemeenteraadsvoorzitter onder vuur

Printversie van het berichtMail dit bericht naar een kennis
Donderdag 18 mei 2017
Bovy: eenzame gemeenteraadsvoorzitter onder vuur
Zoals aangekondigd had Open VLD - in casu gemeenteraadsvoorzitter Marc Swevers - een bijkomend punt ingediend over een masterplan voor Bovy. Daarbij zou een breed gedragen plan moeten uitgewerkt worden waarbij een 'anchor tenant', een grote trekker voor de horeca moet komen. Voor Marc Swevers, zelf nog jarenlang als horeca-uitbater actief op Bovy, moet de horeca rendabel uitgebaat kunnen worden en niet op de eerste plaats als geldgewin voor de gemeente. Maar Swevers stond quasi alleen en hij werd enorm onder vuur genomen, zowel door meerderheid als oppositie.

Sonja Claes (CD&V) verweet hem onbetrouwbaarheid omdat hij zelf 10 jaar in de meerderheid heeft gezeten, waarvan 6 jaar als schepen, en dat hij dan plots na 1,5 maand oppositie een volledige bocht maakt. Schepen van toerisme Nico Geeraerts (SP.A) gaf een overzicht van alles wat al gebeurd is op Bovy en hij verweet Marc Swevers dat hij naar elk overleg rond Bovy zijn kat stuurde. Na een lange discussie werd het voorstel door een overgrote meerderheid naar de prullenmand verwezen.
Startpagina
Lettergrootte
Felicitaties & wensen
15/1
Voor: Jimmy Stalmans
Van: Leon Maes
Bedankt JS Heating voor de snelle en correcte reparatie van onze verwarmingsketel. Dat is service!
29/9
Voor: Monique Mechelmans
Van: Marijke Mechelmans
Monique, nog even hard doorwerken en dan ben je klaar voor je nieuwe uitdaging "Pompon". Alvast heel veel succes met je nieuwe bloemenwinkel. Zus, ik ben trots op jou!
6/8
Voor: Jef en Paula Reynders
Van: Tony Sempels
Van harte gefeliciteerd met jullie 60e huwelijksverjaardag !!
21/7
Voor: christiane elsen
Van: lieve magdeleyns
voor morgen , 22 juli , van harte gefeliciteerd met je verjaardag ! maak er een fijne, gezellige dag van ! proficiat !