Het weer in Heusden-Zolder

Zomers weekend

We krijgen dit weekend een opstuw van warme lucht, waarbij de maxima zomerse waarden bereiken. Storingen naderen echter en geleidelijk aan komen er meer hoge wolken opzetten. Na het weekend komt een zuidwest circulatie op gang met aanvoer van gevoelig koudere lucht, regen of buien en vaak ook erg winderig weer. Tussendoor zijn er ook wel droge momenten met soms nog een streepje zon.

Zaterdag (15/09) wordt relatief warme lucht aangevoerd en dat geeft al van in de ochtend vrij hoge temperaturen. Na de middag kan het kwik oplopen tot 26 of 27 graden. Er is veel zon, maar er komen ook hoge wolken voor, die de zon soms sluieren. De wind waait meestal zwak uit het noordoosten. 

Zondag (16/09 presteert het kwik nog uitstekend bij maxima rond 26 graden. De wolken nemen in de namiddag wel toe en later wordt het meestal zwaar bewolkt. In de nacht naar maandag is er kans op onweer. 

Maandag (17/09) draait de wind naar het zuidwesten en spant aan tot matig. Wolken en zon wisselen elkaar af en er vallen een aantal lokale buien. De maxima liggen rond 24 graden, maar de wind laat het kouder aanvoelen. 

Dinsdag (18/09) waait het stevig uit het zuidwesten en met maxima rond 19 graden, voelt het best wel fris aan. Geregeld vallen er buien, maar af en toe breekt de zon door.

Na een drogere maar bewolkte woensdag, wordt het opnieuw flink wisselvallig vanaf donderdag met geregeld regen of buien en vaak ook veel wind. De maxima blijven steken op gemiddeld 19 of 20 graden.Michel Nulens – Buienradar78582