Wordt Vooruit Politiek Platform nieuwe lijst?

Wordt Vooruit Politiek Platform nieuwe lijst?

Er is een nieuwe politieke beweging in de maak in Heusden-Zolder: Vooruit Politiek Platform. Ook in Houthalen-Helchteren en Peer gaat die van start en mogelijk nog op andere plaatsen, in Kortrijk is afgelopen weekend ook een nationale bijeenkomst gehouden. Onder de initiatiefnemers zitten nogal wat mensen die bij de N-VA zijn opgestapt. In Heusden-Zolder is Jim Broux de coördinator. Hij benadrukt dat het om een beweging gaat en dat het nog niet vaststaat dat ze ook met een lijst aan de gemeenteraadsverkiezingen zal deelnemen.

 "Op dit moment zitten we al met 5 mensen op dezelfde golflengte en we gaan uiteraard verder mensen aanspreken. Nadien zullen we zien of we genoeg volk hebben voor een volledige of gedeeltelijke lijst, of dat we een kartel aangaan. In eerste instantie is het ons te doen om te praten over politiek, vanuit een Vlaamse en sociale houding met aandacht voor een andere vorm van bestuur. Zo willen we zelf geen partij zijn, en ook geen hiërarchie hebben, in elke gemeente wordt een coördinator verkozen, maar daarnaast zullen we alleen maar leden tellen die allemaal evenwaardig zijn."

Charter


Op dit ogenblik wordt binnen de beweging een 10 punten-charter opgesteld, dat moet over een dikke maand klaar zijn. Jim Broux benadrukt nog dat de beweging voor iedereen openstaat, maar vooral voor mensen die een open bestuur willen, een open gemeentebeleid, los van tradtionele partijstructuren en -richtlijnen.35319