Woodz: 16 vakantiewoningen in Viversel

Woodz: 16 vakantiewoningen in Viversel

In de Kerkstraat in Viversel  verrijzen binnenkort 16 vakantiewoningen. Woodz, zo heet het project van Joëlle Vandebroek en Dries Nys. Het koppel is actief in de bouwsector en heeft al twee vakantiewoningen naast domein Bovy. Het nieuwe project komt naast het 'Hotel van de toekomst'  en omvat ook de oude boerderij die daar ligt. Met hun vakantiewoningen spelen Joëlle en Dries in op de acute nood aan verblijfsaccomodatie in Heusden-Zolder, dat bij elk evenement aan de oppervlakte komt.  "Woodz bestaat uit 6 wooneenheden. De bestaande boerderij wordt gerenoveerd en zal plaats bieden aan 8 personen. Daarnaast komen er 5 volledig nieuwe units met telkens 3 woningen in, één voor 2 personen, één voor 6 en één voor 8. Alles samen goed voor 88 personen bedden", leggen de initiatiefnemers uit. 

Duurzaam

"We trekken volop de kaart van de duurzaamheid", legt Dries Nys uit. "Met zonnepanelen, geothermische waterpompen, een wadi om het regenwater op te vangen, hergebruik van regenwater, er komen laadpalen, afsluitbare fietsenstallingen, houten speeltuigen, ... We hebben wat bomen moeten kappen, maar dat is nu achter de rug en we volgen een boscompensatieplan, er wordt dus nog één en ander bijgeplant. Trouwens, van het hele gebied van 2 ha, gebruiken we maar 70 are. En het achterste stuk natuur, tegen de Laambeek, wordt volledig afgeschermd."

Automatisch

"We bieden onze gasten een goed uitgeruste accomodatie'", gaat Joëlle verder. "Alles is geautomatiseerd, na hun reservatie krijgen ze een toegangscode, ook hun autostaanplaats wordt aangeduid. Binnen liggen houten vlonders als verbinding. De gasten kunnen gebruik maken van een keuken, badkamers, bed- en badlinnen. We plannen ook enkele hottubs en buitensauna's. In het complex is geen bar of restaurant."

Het ondernemersduo mikt op de eerste plaats op kortverblijvers, zoals bezoekers van evenementen, sporters, wandelaars en fietsers, maar ook als iemand wat langer wil blijven, kan dat. Twee jaar zijn ze al met het project bezig, een concept dat ze volledig zelf hebben ontwikkeld. Nu de vergunning begin dit jaar is afgeleverd, komt alles in een stroomversnelling. Ergens in de zomer zullen de bouwwerken starten en ze mikken op de opening van Woodz op 1 januari 2025.77091