'Wonen in Limburg' wordt grootste van Vlaanderen

'Wonen in Limburg' wordt grootste van Vlaanderen

'Wonen in Limburg', dat is de naam van de nieuwe woonmaatschappij die op 1 juli van start gaat en alle 19 sociale woon- en huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren in Limburg samenbrengt. De nieuwe naam en logo zijn deze namiddag in Watt17 onthuld door voorzitter Raf Drieskens, vlak voor ze werden voorgesteld aan het voltallige personeel. Wonen in Limburg wordt de grootste woonmaatschappij van Vlaanderen met liefst 24.000 sociale huurwoningen en 3 miljoen vierkante meter grondreserve. 

375 personeelsleden

"De grote meerwaarde van deze fusie zit in het feit dat we een team van 375 mensen kunnen samenbrengen, dat we daardoor veel meer expertise en specialisatie kunnen uitbouwen, dat we ook in de back-office op het vlak van ICT en personeelsbeleid een sterkere organisatie kunnen opzetten en zo een betere dienstverlening aanbieden", legt voorzitter Raf Drieskens uit.

Duurzaamheid

Het is de bedoeling dat alle 375 personeelsleden aan boord blijven, wel kan een aantal onder hen de komende maanden een andere functie of werkplek krijgen. De grote grondreserves maken het mogelijk om de volgende jaren het aanbod aan sociale woningen in Limburg nog uit te breiden. Want Wonen in Limburg wil vooral ook de lange wachtlijsten korter krijgen. Daarnaast wil de nieuwe woonmaatschappij de kwaliteit van de bestaande woningen verbeteren, duurzaamheid wordt één van de cetnrale thema's in de komende periode.76602