Het weer in Heusden-Zolder

Wisselvallige periode

Depressies, storingen en buienlijnen bepalen het weerbeeld tijdens het weekend. Na het weekend nemen de neerslagkansen wat af en zijn er zowaar ook enkele droge dagen in het verschiet.

Vrijdag (23/02) wisselen wolken en zon elkaar af. De wolken zijn vaak in de meerderheid en er vallen ook enkele regenbuien. Er komen echter ook wel langere droge perioden voor, wat meer in de namiddag. Er staat een matige zuidwestenwind met windstoten tot 60 km/u en de maxima liggen rond 9 graden.

Zaterdag (24/02) is het best wel fris in de ochtend bij minima rond 3 of 4 graden. De atmosfeer is licht onstabiel, waarbij er naast opklaringen ook stapelwolken ontstaan, die af en toe een bui lossen. Bij een matige zuidelijke wind, liggen de maxima rond 8 graden.

Zondag (25/02) is het droog in de ochtend, maar de wolken nemen al vlug toe. Na de middag gaat het regenen vanuit het zuiden. De matige wind krimpt naar het zuidoosten en de maxima liggen rond 8 of 9 graden.

Maandag (26/02) bevindt een storing zich over onze streken. Daarbij wisselen perioden van regen af met wat drogere perioden. Met een matige noordoostenwind klimt het kwik tot een graad of 9.

Dinsdag (27/02) wordt een droge dag met ook ruimte voor wat zon. De wind komt wel uit het noorden en voelt koud aan. Het kwik bereikt gemiddeld 9 graden.

De volgende dagen is het vaak droog met wat zon. Een lokale bui kan wel voorkomen, maar die stelt niet zoveel voor. De maxima komen iets hoger uit bij gemiddeld 10 graden en de wind waait meestal matig uit het zuiden of het zuidwesten. Zo sluiten we de uitzonderlijk zachte februarimaand af met nog steeds maxima boven de normale waarden.Michel Nulens – Buienradar80166