Het weer in Heusden-Zolder

Wisselvallig en kouder

Een storing bereikt vanavond onze streken en blijft dan vrijwel stationair tot morgenavond. Wolken overheersen en de neerslagkansen nemen toe. Na de doortocht van deze storing wordt koelere lucht van polaire oorsprong aangevoerd. Hierin ontstaan gemakkelijk buien en de temperaturen komen een stuk lager uit. Na het weekend wordt nog koudere lucht aangevoerd met geregeld regen en buien.

Vrijdag (23/09) staat de zon precies boven de evenaar en begint dus de astronomische herfst. Aan de temperaturen merken we dat nog niet, het wordt immers 19 graden. Wel zijn er talrijke hoge wolken en is de zon gesluierd. Na de middag wordt het betrokken, maar het blijft droog tot de avond.

Zaterdag (24/09) is het bewolkt en van tijd tot tijd valt er regen of een bui. Er zijn tussendoor ook wel langere droge perioden. Er is weinig wind en het wordt minder warm bij 15 graden.

Zondag (25/09) valt er in de ochtend wat regen of zijn er enkele buien. Daarna blijft het meestal droog en na de middag is er ook wat zon. De maxima liggen rond 16 graden en de zwakke wind draait naar het noorden.

Maandag (26/09) komen de temperaturen een stukje lager uit bij slechts 14 graden. Enkele opklaringen in de ochtend, maken plaats voor toenemende wolken. Na de middag gaat het flink regenen. De zuidwestenwind spant aan tot matig.

Dinsdag (27/09) is het nog iets kouder bij slechts 13 graden. Opklaringen en wolken wisselen elkaar in vlug tempo af en geregeld vallen er buien, soms pittig. Er staat een koude noordwestenwind.

De volgende dagen blijft het eerder koud en erg wisselvallig. Ook de nachten verlopen best wel koud bij minima rond 7 graden. In het weekend gaat de temperatuur terug wat omhoog, maar het wisselvallige weer houdt aan.Michel Nulens – Buienradar75291