Het weer in Heusden-Zolder

Winterkou wordt traag verdreven


Een hogedrukgebied kan tijdelijk het weer in onze streken bepalen met droog weer, maar komende nacht trekt een niet erg actieve storing over onze streken. Daarna wordt wat zachtere lucht aangevoerd. De volgende dagen is het terug wat kouder, maar vanaf zondag zitten de temperaturen in de lift. Na het weekend klimt het kwik tot 6 of 7 graden, maar dat gaat gepaard met regen.

Woensdag (25/01 is het rustig, droog en vooral grijs weer. In de namiddag is er een opklaring mogelijk, maar veel stelt dat niet voor. Lage wolkenvelden blijven meestal domineren. Na een koude ochtend met lichte vorst, komen de maxima amper boven het vriespunt uit. Opgelet komende nacht gaat het licht regenen. Daarbij is er tijdelijk ijzel of natte sneeuw mogelijk.

Donderdag (26/01) bevindt een storing zich over onze regio met veel wolken en lichte regen of regen en sneeuw gemengd. Tegen de middag wordt het droger, maar mistig. Na de middag zijn er enkele opklaringen mogelijk. De maxima liggen rond 4 graden.

Vrijdag (27/01) is het rustig en droog weer. Het is opnieuw wat kouder bij een graad of 3. Opklaringen worden er nauwelijks of niet verwacht.

Zaterdag (28/01) is het vaak bewolkt en de temperaturen komen nog wat lager uit bij 1 graad of 2 graden. Mogelijk is er later op de dag een opklaring. Het blijft droog.

Zondag (29/01) zijn er opklaringen in de ochtend, maar de bewolking neemt al vlug toe. De namiddag verloopt grijs, maar neerslag van betekenis wordt er niet verwacht. Het wordt terug wat zachter bij een graad of 4.

Na het weekend komen de maxima hoger te liggen bij 6 of 7 graden. Maandag valt er enige tijd regen. Dinsdag is het vaak droog, maar de dagen nadien staat er geregeld regen op het programma.Michel Nulens – Buienradar76516