Wielemie heeft nu ook haar laatste wens afgevinkt

Wielemie heeft nu ook haar laatste wens afgevinkt

Onder massale mediabelangstelling heeft Marieke Vervoort vandaag op Circuit Zolder haar laatste wens vervuld: een aantal rondes rijden in een racewagen. Ze mocht mee met racer Niels Lagrange uit Pelt in zijn Lamborghini Huracan Evolution. Terwijl de gezondheid van Wielemie blijft achteruit gaan, werkt ze haar bucket list af en vandaag kon ze de laatste wens aankruisen. Dat was niet evident want er staat normaal maar één zetel in een racebolide, dus moest er eentje bijgeplaatst worden.

Kicks

"Dit zal veel vergen van mijn lichaam, maar ik heb het er wel voor over. Een nieuwe kick om mee te maken. In een rolstoel belanden, was heel zwaar voor mij, maar ik heb toch wel heel wat prestaties neergezet: een bungeesprong met rolstoel, indoor skydiven en een duosprong," aldus Vervoort. Een Amerikaanse tv-ploeg volgt haar ondertussen al bijna drie jaar en lanceert binnenkort een documentaire over haar leven. Ook de New York Times maakt een reportage. 

Steun

Zanger Stan Van Samang en ex-wielrenner Jurgen Van den Broeck waren op het circuit aanwezig om Wielemie te steunen. Nadien kreeg ze nog videoboodschappen van Kim Clijsters, Tom Boonen, Kris Wauters, Niels Destadsbader, Victor Campenaerts, Tia Hellebaut, Kevin De Weert en De Romeo's. Zelf was ze in de wolken over haar race-ervaring. (foto’s Dirk Dekens)48043