West Wing komt naar Helzold

West Wing komt naar Helzold

Modelclub West Wing komt terug naar Heusden-Zolder, meer bepaald naar het Helzoldstadion. Met wat geluk beginnen de vliegactiviteiten nog dit voorjaar, het is nog even wachten op de vergunning van het Bestuur der Luchtvaart. West Wing ontstond precies 30 jaar geleden in Heusden-Zolder, 14 jaar lang waren de leden met hun telegeleide vliegtuigen aan de slag op het industrieterrein in Viversel. Daarna zat de club 11 jaar in Runkst. En nu is het dus back to the roots.

"We zijn al meer dan een jaar met het dossier bezig en hebben daarbij alle steun gekregen van het gemeentebestuur, zowel de politici als de ambtenaren," zegt Eddy Tielens. "Er is in vergelijking met vroeger ook veel veranderd. Onze toestellen zijn eerder geluidsarm. Ze produceren alleszins niet meer dat scherpe geluid van destijds. Bovendien beperken we ons tot vliegen voor ons plezier op mooie dagen, geen shows of andere activiteiten meer."

Door de terreinperikelen lag de werking een jaartje stil, daarvoor telde West Wing meer dan 40 leden met verschillende types: motorvliegtuigjes, schaalmodellen, zwevers en meer en meer electrotoestellen. De club zal gebruik maken van het A-terrein op Helzold. Zoals bekend heeft de gemeente het stadion in concessie gegeven aan de rugbyclub, en die heeft een gebruikersovereenkomst met West Wing. De rugbydoelen kunnen makkelijk platgelegd worden, anders zou er wel eens een vliegtuigje ongewenst kunnen scoren.2098