Wandelen in HZ: Viversel-Bolderberg

Wandelen in HZ: Viversel-Bolderberg

De eerste dag van een nieuwe maand en dus gaat uw Internetgazet weer op wandel in Heusden-Zolder. Wandelpeter Eric Lemmens neemt onze lezers mee op de oranje wandeling Viversel-Bolderberg. De bollekeswandeling – naar het symbool dat op de palen staat – gaat over iets meer dan 9 km. Ze zit vol afwisseling. Goed schoeisel is een vereiste, met een buggy of rolstoel begin je er best niet aan. Starten doe je aan de kerk van Viversel. Daar is parking en staat ook het infobord.  

Achter het bord volgen we in het bos de Laambeek en komen zo aan de achterkant van de visvijver. Even langs het openluchtzwembad en dan een kleine boswandeling tot aan de vijvers van Terlaemen. We passeren maar liefst 4 vijvers, steken parking 69 over naar het Herderspad en dan links het bospad in. Daar volgen de rode en de oranje wandeling dezelfde route door het natuurreservaat Galgenberg  tot aan domein Bovy. 
De rode wandeling buigt daar af richting Kluis terwijl de oranje route Bovy doorkruist. Daar kun je bekijken hoe er de afgelopen jaren al is gewerkt en wat er nog in uitvoering is. 

Net voor de vroegere geitenboerderij- ondertussen afgebroken- gaan we langs de Koeweidebeek richting Albertkanaal. We volgen het kanaal langs het circuit, nog even een korte boswandeling en dan verder langs het kanaal naar het centrum van Viversel. Internetgazetlezers die dat willen kunnen de wandeling in omgekeerde richting doen, of gewoon de parking van Bovy als vertrekpunt gebruiken.
51577