Wandelen in HZ: Eversel-Ubbersel

Wandelen in HZ: Eversel-Ubbersel

Hoe kun je een nieuwjaarskater wegwerken of het jaar starten met een frisse neus en geest, dan met een wandeling? De Internetgazet trekt daarom in het spoor van wandelpeter Paul Grauls en -meter Mieke Swerts langs de blauwe lokale wandeling Eversel-Ubbersel. Vertrekken doen we aan ontmoetingscentrum Sint-Baaf. Daar  kan je gratis het kaartje van de wandeling bekomen, zolang de voorraad strekt.Op de parking staat ook het infobord.

Over een afstand van 7,2 km bevinden zich verschillende haltepunten zoals bij vertrek het ontmoetingscentrum Sint-Baaf. Een beetje verder de jeugdlokalen, het standbeeld van Pater Jef Beckers in de Butastraat, het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Ubbersel. We stappen ook langs de Strabroekse molen. Deze is deels gerestaureerd, maar niet meer in werking.

Via de dreef wandelen we naar het kasteeltje van Obbeek en dan zien we het Speelhuisje al van ver liggen. Dit is in de loop der jaren veranderd in een houten bosschuilhut met een paar rustbanken voor de wandelaars. De wandeling leidt grotendeels door bossen, goede schoenen zijn dus een aanrader. Er zijn ook een paar kleine weggetjes, voor buggy's en rolstoelen daardoor minder toegankelijk. Veel gezond wandelplezier in dit nieuwe jaar. (foto's Stefan Was)


50253