Volley: verlies voor Bolderberg

VCK Bolderberg – Hermes Oostende: 0-3
Deze uitslag gaf niet de waardeverhouding weer tussen deze twee ploegen, maar hij staat er wel. VCK begon lusteloos aan de wedstrijd en voordat iedereen zijn zitje had ingenomen, stond er al een 1-7 achterstand op het bord. Bij de bezoekers stonden enkele 2 meters, Jonathan Devrieze en Gert Nieuwland, goed te spelen. Voor VCK scoorden enkel de middenmannen Kristof Ilsbroux en vooral Dries Berckmans. Dat bleek niet voldoende om de ex-eersteklassers uit Oostende te verontrusten. Het werd  7-15, 13-22 en uiteindelijk 18-25.
Een korte donderpreek van trainer-coach Yasmine Gielen na deze set kreeg zijn vervolg. VCK speelde agressiever en Davy Vaes en Dries Berckmans brachten VCK op 10-7. Toch konden de Oostendenaren weer uitlopen tot 17-20,  nu langs Kristof Delen en Pieter Jan Cardon.
Davy Vaes en enkele killblocks van Dries Berckmans brachten Bolderberg weer op een 20-20 stand. Een plaatsbal van Steven Vanderzande en een killblock van het duo Jeroen Sannen-Kristof Ilsbroux brachten animo in de zaal: 24-23 en setbal. VCK kon deze niet verzilveren. Het werd 24-24, 25-25, 26-26. Uiteindelijk moest Bolderberg het onderspit delven met 26-28. Een gemiste kans...
In de derde set liep VCK met de wil van een winnaar uit tot 15-8. Dries Berckmans en een klaar kijkende spelverdeler Gert Vanhees (met een mooi plaatsballetje en een ace) hielpen een superspelende Dries Berckmans deze voorsprong te bewerkstelligen. Libero Daan Palmers, die al het hele seizoen zijn uitstekende conditie ten toon spreidt, was ook regelmatig de aangever voor de VCK-punten. Maar de bezoekers knaagden beetje bij beetje aan hun achterstand. Het werd nog wel 20-17 maar eveneens 20-20, 20-23, 22-24 en set- en wedstrijdbal. VCK maakte zelf een einde aan de wedstrijd door een opslag vol in het net te slaan.
Een gemiste kans om punten te pakken en de thuisreputatie hoog te houden...
Setstanden: 18-25, 26-28 en 22-25.