Variapunten met wat speldenprikken

Variapunten met wat speldenprikken

Bij de variapunten - die niet vooraf zijn ingediend - vroeg Ann Leyssens (N-VA) waarom de goedkeuring van de horecavergunningen zo lang duurt, terwijl sommige uitbaters ook heel wat kosten moeten doen om zich in regel te stellen. Burgemeester Borremans wees erop dat de meeste aanvragen wel voor de deadline van 31 december waren ingediend, maar dat er nog een aantal keuringen moeten gebeuren, bijvoorbeeld voor de brandveiligheid of andere vergunningen.

Herwig Hermans (N-VA) maakte zich zorgen over de recente computerproblemen bij de gemeente na een hackingspoging en herhaalde zijn vroegere opmerking om een voldoende sterk beveiligingsplan uit te bouwen. Volgens bevoegd schepen Dirk Schops (GOED) en burgemeester Borremans hebben de diensten snel en efficiënt gereageerd op de bedreiging en met de hulp van een externe firma alles beveiligd en geleidelijk vrijgegeven. Tegen eind dit jaar zal zoals gepland de 'veilige gemeente' worden uitgerold. 

Schepen van dierenwelzijn Yasin Gül (onafh) werd tenslotte nog op de korrel genomen door Jan Jans (Vlaams Belang) en Steven Goris (N-VA) omdat hij een enquête van GAIA over het gemeentelijk dierenwelzijnsbeleid niet had ingevuld. Volgens de schepen voldoet de gemeente aan al haar verplichtingen rond dierenwelzijn. 72638