Toast Literair: de Lach-o-Theek van Richie

Toast Literair: de Lach-o-Theek van Richie

Zondag om 10 uur kun je in de bibliotheek naar Toast Literair gaan, een organisatie van het Davidsfonds en de bib. Centraal staat de Lach-o-Theek met onze huiscartoonist Richie Richard Demot was van kindsbeen af geboeid door tekenen en door schoonschrift. Al zeer vroeg ontpopte hij zich tot tekenaar en cartoonist. Hij nam deel aan cartoonales in binnen- en buitenland, publiceerde in week- en maandbladen, leerboeken, de Internetgazet en de Seniorenkrant. Beroepshalve was hij leerkracht LO aan het VTI in Beringen en lesgever kalligrafie in cultuurcentra en bij verenigingen.

Dat hij heel wat in petto heeft, zal zondag blijken. Hij presenteert dan een grabbelton uit zijn rijke verzameling van leuke en knotsgekke cartoons rond onderwerpen als onze gemeente, op restaurant, mijnwerkers, bowling, brandweer, tennis, begijntjes, auto’s, rechtbank, jacht, fruit, verzorging, jeneverspreuken, weerspreuken, vakantie, …Samen met Jef Elsen toont hij ook 'Cartoons & Limericks over Sport', het samengaan van woord en beeld.
Deelnemen kost € 5, (incl. drankje en hapje) maar je moet nu wel als de bliksem inschrijven: bibliotheek.reservaties[!]heusden-Zolder.be of 011 80 80 90, met vermelding “RICHIE”.38825