Tip van de bib:  Sarah Penner

Tip van de bib: Sarah Penner

De mensen van de bibliotheek verwijzen ons deze week naar de apotheek, voor een boek als medicijn tegen de verveling. "De verborgen apotheek" van Sarah Penner is de perfecte mengeling van historische fictie, drama en spanning. Het zal zeker gesmaakt worden door de lezers van Santa Montefiore en Corina Bomann.

Korte inhoud

Londen, 1791.
Nella Clavinger wacht in haar verborgen apotheek op een nieuwe klant. Hoewel ze een gewaardeerd apotheker is, gebruikt ze haar kennis het liefst voor andere doeleinden: ze maakt vergif voor vrouwen die aan een man willen ontsnappen. Als haar nieuwe klant de pas twaalfjarige Eliza Fanning blijkt te zijn, ontvouwt er zich een onverwachte vriendschap.

Londen, heden.
Historicus Caroline Parcewell viert haar trouwdag alleen, treurend om haar overspelige man. Als ze een oud apothekersflesje in de Theems vindt, wordt haar nieuwsgierigheid gewekt. Ze vermoedt dat het flesje een link heeft met de onopgeloste apothekersmoorden die tweehonderd jaar geleden plaatsvonden. Maar als Caroline op onderzoek uitgaat, heeft dat gevolgen voor het heden en het verleden...
69702