Speedwayclub is klaar voor nieuwe seizoen

Speedwayclub is klaar voor nieuwe seizoen

Speedwayclub Helzold blikte vanavond in het gemeentehuis vooruit op het nieuwe seizoen. De club heeft haar 'milieuvergunning' op zak en kan dus opnieuw uitpakken met drie events: zondag 14 april en zondag 30 juni de internationale speedway en zondag 25 augustus de Gouden Helm. Het begint dus over enkele weken, op 13 en 14 april Het hoofdprogramma wordt gevormd door de Duitse 'Gespann Masters', zijspannen van 500 cc die voor adembenemende races zullen zorgen, van Belgische kant zijn er vader en zoon Valentin en Joachim Martens, die vanavond op de persconferentie een warm pleidooi hielden voor hun discipline. Van zijn kant onderlijnde ook Allessandro Borgia zijn passie voor de speedway. Ook present bij de eerste races zijn de internationalen, nationalen, 125 cc jeugd en een aantal Belgische rookies.

Op 29 en 30 juni vormen de 125 cc jeugdrijders de hoofdmoot, Speedway Club Helzold werkt aan een deelnemersveld met wereldklasse. Zo wordt gemikt op de top 3 van het afgelopen WK. Ook dat weekend zullen de inters, de nationalen, de speedkarts en de rookies van de partij zijn. Op 24 en 25 augustus komen dan 16 rijders uit heel wat verschillende landen afgezakt voor een heftige strijd om de Gouden Helm. De club probeert de Deense titelverdediger Mark Beyer aan de start te krijgen. Naast dat internationale topprogramma zijn er rijders uit de klassen nationaal, 125 cc jeugd en rookies. De formule van de raceweekends is telkens dezelfde: op zaterdag vrije trainingen van 12 tot 17 uur, op zondag in de voormiddag trainingen en races vanaf 13.30 u.

Blijven knokken

Voorzitter Benny Kupers, ondervoorzitter Rudi Mentens en sportsecretaris Nico Moors proberen er ondertussen alles aan te doen om hun sport op de kaart te krijgen. Ze komen telkens met een piekfijne organisatie voor de dag, waarvoor helaas de media en het publiek niet in groten getale toegestroomd komen en ook de grote sponsors staan niet te drummen. Dat voelen ook de rijders die maar op één piste in de regio terecht kunnen en voor hun trainingen verre verplaatsingen naar Nederland moeten maken. Ook voor hun duur materiaal moeten ze meestal zelf opdraaien. Allen samen hopen ze op een kentering, maar laten ondertussen hun enthousiasme niet bekoelen.45258