Het weer in Heusden-Zolder

Rustig septemberweer

Na de doortocht van een actieve storing vanuit het zuiden met lokaal soms hevig onweer, wordt het de komende dagen rustig septemberweer. De neerslagkansen beperken zich slechts tot enkele dagen en de temperaturen zijn vrij aangenaam.

Vrijdag (10/09) zijn er talrijke wolken, maar het is droog in de vroege ochtend. Vanuit het zuiden komen er echter buien opzetten, die nog voor de middag de regio bereiken. Na de middag zijn de buien frequenter aanwezig en is er ook kans op onweer. Het is drukkend warm bij maxima rond 23 graden.

Zaterdag (11/09) kan de zon in de ochtend even tevoorschijn komen. Nadien neemt de bewolking toe en valt er af en toe een bui of een spat regen. Meestal blijft het echter droog, maar na de middag overheersen de wolken het weerbeeld. Het is wat koeler bij 21 graden en de westelijke wind spant aan tot matig.

Zondag (12/09) waait er een zwak briesje uit het zuidwesten. Er zijn veel hoge en middelhoge wolkenvelden, maar er is ook flink wat ruimte voor de zon. Het blijft droog en de maxima liggen rond 21 graden.

Maandag (13/09) wordt een rustige dag, althans wat het weer betreft. Zonnige perioden wisselen af met wolkenvelden en het blijft droog. De wind draait naar het oosten en is zwak.

Dinsdag (14/09) komen er meer wolkenvelden opzetten, maar het lijkt droog te blijven tot de avond en het wordt wat warmer bji 24 graden. De wind waait zwak uit het zuidoosten.

Na een onstuimige woensdag met enkele onweersbuien, breekt een periode aan met rustig weer. Wolkenvelden wisselen af met wat zon en de maxima liggen rond 20 graden. Op een enkele bui na, blijft het ook meestal droog.


(Michel Nulens – Meteoservices)70659