Het weer in Heusden-Zolder

Regenachtig weer

We krijgen eerst enkele regenachtige dagen met veel wind. Daarna wordt het erg warm. 

Woensdag (3/4) is het aanvankelijk betrokken en er zijn perioden met lichte regen of matige regen. Later wordt het droger in het westen met uiteindelijk ook lichte opklaringen. In het binnenland blijft het doorgaans betrokken en licht regenachtig. De middagtemperaturen liggen rond 15 graden bij een matige zuidwestenwind. Bij momenten kan de wind pieken tot 55 of 60 km/u. 's Avonds trekt de regenzone weg wordt het overal droog. Maar aan het eind van de naccht komt vanuit het westen een nieuw storing opzetten met regen.

Donderdag (4/)4 wordt een onstuimige dag. In de voormiddag is het betrokken en er zijn perioden met matige, tot soms hevige regenval. Na de middag wordt het wisselvallig met buien en opklaringen, mogelijk met onweersbuien. Er waait een vrij krachtige zuidwestenwind met rukwinden tot 70 km/u, lokaal nog iets meer.

Vrijdag (5/4) wordt het licht wisselvallig met slechts lokale buien en de temperaturen worden zeer aangenaam bij maxima tot 19 graden.

Zaterdag (6/4) wordt het plots zeer warm en op sommige plaatsen zelfs zomers bij maxima tot 25 graden. Er waait wel een stevige zuidenwind met rukwinden tot 50 km/u.

Zondag wordt het meestal licht bewolkt en droog, maar een regenbui is niet uitgesloten tijdens de namiddag. Het is nog steeds warm. Maandag en dinsdag worden enkele lokale buien verwacht, maar meestal blijft het droog. De temperaturen zijn hoog.Michel Nulens – Buienradar80563