Het weer in Heusden-Zolder

Regen en buien

Een golvende storing blijft tot donderdagnacht over onze streken slepen en brengt geregeld regen en buien met zich mee. Achter deze storing is de lucht onstabiel, waarbij we de volgende dagen nog een aantal buien mogen verwachten. Tussendoor komen er echter ook droge perioden voor met wat zon. De maxima blijven quasi stationair en liggen rond 18 of 19 graden.

Woensdag (15/05) is het betrokken in de namiddag met perioden van regen. De zon krijgen we nauwelijks te zien en de maxima liggen rond 18 graden. Er is wel weinig wind.

Donderdag (16/05) wordt een sombere dag met perioden van regen, afgewisseld met drogere perioden. Er kan behoorlijk wat neerslag vallen. Het kwik bereikt opnieuw een graad of 18.

Vrijdag (17/05) verloopt de ochtend droog met ook wat zon. Na de middag vallen een aantal buien, afgewisseld door opklaringen. Het kwik blijft stationair bij gemiddeld 18 graden.

Zaterdag (18/05) staan alweer regen en buien op het programma. Tussendoor zijn er ook wat drogere perioden, maar de zon komt nauwelijks of niet tevoorschijn. Het wordt wel een graadje zachter.

Zondag (19/05) wisselen stapelwolken en opklaringen elkaar af. Een plaatselijke bui is mogelijk, maar vaak blijft het droog. Het wordt wat warmer bij 21 graden. 

Na het weekend stijgt de luchtdruk en volgt een droge periode met slechts een kleine kans op een bui. Er is ook meer ruimte voor de zon en de maxima liggen meestal rond 20 of 21 graden.Michel Nulens – Buienradar80954