Het weer in Heusden-Zolder

Pasen wordt wisselvallig

Gestuurd door een omvangrijke depressie over de Britse Eilanden trekken storingen en buien met de regelmaat van de klok over onze streken. Tussendoor zijn er echter ook wel droge perioden met wat zon.  Op Pasen verloopt de ochtend droog, wat uiteraard positief is om paaseitjes te rapen. Paasmaandag wordt een regendag. De dagen nadien blijven de neerslagkansen hoog.

Vrijdag (29/03) wisselen wolkenvelden en zon elkaar af in de namiddag. Lokaal vallen enkele buien, maar er zijn ook lange droge perioden. De maxima liggen rond 15 graden en de wind waait matig uit het zuiden tot het zuidwesten.

Zaterdag (30/03) wordt vrij warme lucht naar onze regio gestuwd en zou het kwik wel eens kunnen oplopen tot 18 of 19 graden. Er zijn wel talrijke wolkenvelden en vooral na de middag komen er lokaal ook buien tot ontwikkeling. Een donderslag behoort tot de mogelijkheden. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Zondag (31/03) is het droog in de ochtend en er is ook wat zon, al kan er ook wat nevel voorkomen. Ideaal om paaseitjes te rapen, al kunnen de chocolade eitjes beter niet in de zon liggen. De bewolking neemt echter gestaag toe en vooral na de middag vallen ook enkele buien. De maxima liggen rond 16 graden.

Maandag (01/04) eten we de paaseitjes lekker binnen op. Een storing schuift over onze streken en zorgt voor perioden met regen. Het wordt wat koeler bij 13 graden en er staat een matige zuidwestenwind.

Dinsdag (02/04) is het wisselend bewolkt en af en toe valt een bui. Na de middag komen er wat meer buien opzetten. Bij een matige westelijke wind liggen de maxima rond 13 graden.

De volgende dagen houdt het wisselvallige weer aan, al lijkt het op donderdag wel meestal droog te worden. De temperaturen lopen stilaan op met op het einde van volgende week maxima rond 17 graden.Michel Nulens – Buienradar80521