Het weer in Heusden-Zolder

Opnieuw kouder

Na de doortocht van een koufront, die overigens een flinke plens hemelwater los liet, wordt vanuit het noordwesten koudere lucht aangevoerd. De volgende dagen naderen fronten, maar die kunnen net niet over onze streken doordringen. De wolkenvelden krijgen we wel, maar het kan mogelijk droog blijven. Volgend weekend wordt er opnieuw neerslag van betekenis verwacht en die kan tijdelijk een winters karakter hebben.

Dinsdag (12/01) valt er gedurende lagere tijd regen. Na de middag wordt het droger en stilaan volgen er opklaringen vanuit het noordwesten. Het wordt dan ook enkele graden kouder. De maxima zijn in de ochtend bereikt bij gemiddeld 8 graden. De wind ruimt naar het noordwesten en wakkert na de middag aan tot matig.

Woensdag (13/01) is het koud in de ochtend bij temperaturen rond of net onder het vriespunt. Het is opletten voor lokale gladheid op de weg. Opklaringen maken al vlug plaats voor toenemende wolken op nadering van een storing. De storing zou halfweg het land moeten halt houden, waarbij in onze regio geen neerslag valt. De maxima liggen rond 5 of 6 graden en de wind waait matig uit een westelijke sector.

Donderdag (14/01) de storing die op woensdag dichtbij kwam, kan nu mogelijk net over onze regio doordringen met wat regen of natte sneeuw in de ochtend. Waarschijnlijk blijft het droog. Na de middag is het droog en bewolkt. Het wordt niet warmer dan een graad of 3 en de wind waait zwak uit het zuidoosten.

Vrijdag (15/01) wordt een droge dag, waarbij de zon af en toe kan doorbreken. Na de middag is er wel meer ruimte voor de zon. Na een koude ochtend met algemene vorst, komen de maxima uit op slechts 1 graad. De wind waait zwak uit het noordoosten.

In het weekend bereiken storingen onze streken en tijdelijk kan er natte sneeuw of sneeuw vallen, alvorens die overgaat in regen. Zaterdag liggen de maxima rond 3 graden, zondag rond 5 graden. Zondag mag er trouwen nog enige tijd regen verwacht worden, al verloopt de namiddag meestal droog. Na het weekend is het wat zachter met enkele regenbuien, al geven sommige weermodellen kouder weer aan.
(Michel Nulens – Meteoservices)67289