Open VLD blijft achter Veronique Bartels staan

Open VLD blijft achter Veronique Bartels staan

Open Heusden-Zolder blijft bij zijn plan om Veronique Bartels uit te spelen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. De commotie van de afgelopen dagen zal daar niets aan veranderen. Dat is vanmorgen gebleken tijdens een persconferentie, die trouwens al langer gepland was om de nieuwe lijsttrekker voor te stellen. "We moesten na het vertrek van Ben Vandeberg snel reageren en hebben gebruik gemaakt van een opportuniteit die ons geen windeieren zal leggen," aldus voorzitter Bert Houbrechts van Open VLD Heusden-Zolder. "We kennen Veronique Bartels al langer, voor ons heeft ze op lokaal vlak de banden met Vlaams Belang al in 2014 doorgeknipt, en de provincieraad is verder weg van hier. Ze heeft trouwens in oktober 2017 haar partijkaart niet vernieuwd."

Na de reactie vanuit Open VLD Limburg verwachten de liberalen in Heusden-Zolder ook geen problemen. "Ze hebben ons niet gebeld dat we deze persconferentie niet mochten laten doorgaan, het enige contact van deze week is een mail waarin ze ons wezen op een procedure. Veronique Bartels zal in een verklaring de normen en waarden van VLD moeten onderschrijven en haar verleden afzweren." Voor de rest leggen zowel VLD Heusden-Zolder als de nieuwe lijsttrekker de nadruk op het feit dat in de gemeentepolitiek de ideologische grenzen veel dunner of vager zijn dan elders." Marc Swevers zegt ook dat hij als gemeenteraadsvoorzitter Veronique Bartels nooit als extreem heeft ervaren: "Als liberalen zijn we de laatsten die in vakjes moeten denken. "

Zelf zegt Bartels dat ze zich onder meer op de zelfstandigen en de jeugd wil focussen, maar dat ze qua programma nog op elkaar moeten afstemmen en dat nog heel wat dossiers in Heusden-Zolder moeten bekeken worden.39117