Het weer in Heusden-Zolder

Onstuimige donderdag

Een uitloper van een hogedrukgebied uitgestrekt van de Atlantische Oceaan tot Frankrijk, kan nog tijdelijk voor droog weer zorgen in onze regio. Storingen naderen echter gestaag en stilaan en uiteindelijk komt er ook regen opzetten. Eerst is dat een drupje motregen, aar vanaf woensdag namiddag wordt dat meer intense regen.  Donderdag wordt het erg onstuimig, niet alleen valt er flink wat regen, maar het gaat ook erg hard waaien met windstoten tussen 70 en 90 km/u. De temperaturen blijven zowel overdag als tijdens de nacht erg hoog.

Dinsdag (20/02) is een droge dag maar in de namiddag worden de wolken steeds talrijker en later is de hemel uniform grijs. Bij een matige zuidwestenwind liggen de maxima rond 11 graden.

Woensdag (21/02) is het betrokken en kan er af en toe een spatje motregen vallen. Na de middag komt er meer regen opzetten en gaat het ook harder waaien met windstoten tot 60 km/u. De maxima liggen rond 11 graden.

Donderdag (22/02) zijn er perioden met intense regen. Tussendoor kunnen er ook wat drogere perioden voorkomen, maar die zijn maar kortstondig. Het gaat stevig waaien met windstoten tussen 70 en 90 km/u. De maxima zijn hoog bij 13 graden.

Vrijdag (23/02) wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Verspreid valt een aantal buien en het waait nog stevig met windstoten tot 60 km/u. Het wordt wat minder zacht bij 9 graden.

Tijdens het weekend en ook de dagen erna blijft het wisselvallige weer aanhouden. Vrijwel iedere dag vallen er buien of zijn er perioden met regen, al komen er tussendoor ook wel droge perioden voor met soms wat zon. Het wordt minder zacht bij maxima rond 8 graden en tijdens de nachten komt het kwik wat dichter bij het vriespunt uit.
Michel Nulens – Buienradar80142