Nieuw tegen 'wildgroei' reclameborden

Fractieleider Tony Beerten van de Nieuw-oppositie is boos op het schepencollege omdat het bestuur volgens hem opnieuw een wildgroei van reclameborden langs de wegen toelaat. "Er is destijds veel tijd en werk geïnvesteerd om zowel op privégrond als op het openbaar terrein reclameborden aan banden te leggen. Ze kunnen een gevaar zijn voor het verkeer, maar zorgen ook voor esthetische en ruimtelijke vervuiling. En voor de borden van onze eigen verenigingen zijn er de 5 gemeentelijke constructies."

"De vorige schepen, Marie-José Vanluydt heeft daarvoor prachtig werk geleverd en ook politie en gemeentediensten volgden alles nauwgezet op. Maar de jongste tijd zie ik overal borden opduiken: langs de Meylandtlaan, de Graaf de Theuxlaan, Schootstraat-Zolderseweg, Kanaalweg, naast de gemeentelijke constructie aan de rotonde in Zolder en zelfs voor de deur van de burgemeester. Daarbij zit ook reclame voor activiteiten van de jeugdraad of een jeugdhuis De CD&V heeft er zelfs haar verkiezingsborden voor ter beschikking gesteld."

UPDATE Burgemeester Sonja Claes zegt ondertussen dat er geen probleem is als de borden op privé-grond staan. "Toen Tony Beerten burgemeester was, liet hij inderdaad een bord dat met één poot op gemeentegrond stond, opruimen. Maar daar ga ik mij niet mee bezighouden, dat is geen prioriteit en ook de politie heeft wel wat anders te doen."
1202