Muze start met mooi programma in aparte setting

Muze start met mooi programma in aparte setting

Na een tiental uitgestelde voorstellingen en een speciale zomerprogrammatie zet cultuurcentrum Muze het seizoen nu echt in gang. Dat wordt nu afgetrapt met vier uitverkochte voorstellingen van Circus Ronaldo (Belgische première van ‘Applaus’) op Domein Bovy tot en met zondag. Het seizoen zal een heel ander verloop kennen dan anders. Voorlopig worden alleen tickets voor september en oktober verkocht omdat nadien nog wijzigingen kunnen komen. De toegang tot de schouwburg  zal - voor de veiligheid - zeker tot en met december verlopen via het Schachtplein en de grote compressorenzaal van ZLDR Luchtfabriek. De klassieke hoofdingang via het Marktplein zal worden gebruikt als toegang tot het MUZEcafé, de zwarte zaal en de balzaal.

Intimiteit in de balzaal

En omdat in de balzaal nagenoeg alle verhuringen zijn weggevallen is die omgebouwd tot een cultuurcafé. Ongeveer 60 personen kunnen er genieten van intieme momenten met onder meer 
Jef Neve, Leo Bormans, Jelle Cleymans, Wigbert, We Big Band, LeNoise & Senne Guns. MUZEcafé zal er zorgen voor drankbediening aan de tafeltjes. Huisorkest The Muze Jazz Orchestra viert zijn 10de verjaardag met een viertal exclusieve concerten met bijzondere gasten. Nu zondag wordt het feest ingezet met als gast de mondharmonicavirtuoos Steven De bruyn. De schouwburg wordt dit najaar een plek voor gevestigde namen en nieuw talent met voorlopig ongeveer 150 toeschouwers. Bekende namen dit najaar zijn Bruno Vanden Broecke, Koen De Graeve, Federico Ordoñez, Tom Vermeir, Patrick Riguelle, Liliane St. Pierre, Philip Catherine, Stefaan Degand, De Schedelgeboorten, Bert Gabriëls & Guido Belcanto. Er is ook het betere kinder- en jeugdtheater met Studio Orka, 4 Hoog, Cie Barbarie of het collectief Batmat. 

Geen abonnement maar vriendenpas

Samen met C-Takt+ presenteert Muze in 2020/2021 nieuwe namen en bijzondere projecten op het kruispunt van theater, muziek, dans, artificiële intelligentie en beeldende kunst: ‘Realtime’ van Dries Gijsels en de dansende robotinsecten van choreograaf Ugo Dehaes. Alles samen staan tussen september en december minstens 50 producties gepland. Muze is ook afgestapt van het klassieke abonnement. Nu koop je éénmalig een ‘vriendenpas’ voor 10 euro die een jaar geldig is en daarmee kan je altijd tickets aan de voordeligste prijs kopen.

61899