Meisje dood, bestuurder pleegt vluchtmisdrijf

Meisje dood, bestuurder pleegt vluchtmisdrijf

UPDATE In De Sint-Jobstraat zijn vanmorgen rond 4.15u. twee fietsende scoutsmeisjes aangereden door een voorlopig onbekend voertuig. Een 20-jarig meisje uit Heusden-Zolder raakte zwaargewond en bezweek in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Het andere meisje was lichtgewond en verkeerde in shock. De politie kon haar nog niet verhoren, omdat ze te zeer onder de indruk was. De automobilist is nog altijd voortvluchtig.
Het nieuws over het fatale ongeval deed snel de ronde en bereikte ook de andere scoutsleden. Het gaat om scoutsgroep de Trappers uit Bolderberg. De scouts stonden op het punt om voor de laatste twee weken van juli op kamp te vertrekken. Verscheidene scoutsleden kwamen naar de plaats van het ongeval. De politie zorgde voor slachtofferhulp.
De lokale politie heeft een oproep tot getuigen gelanceerd. Personen die inlichtingen kunnen geven over het ongeval, het voertuig of de bestuurder, kunnen met de lokale politie Heusden-Zolder contact opnemen op het nummer 011 450 111. De voortvluchtige wagen zou een donkere kleur hebben.757