Legofestival voor vzw De Kleine Prins

Legofestival voor vzw De Kleine Prins

KWB Koersel organiseert dit weekend in zaal COR het 5de Blokjesfestival. De zaal wordt omgebouwd tot een Legodorp, 550m² expo- en speelplezier. De opbrengst van het festival gaat naar het Kinderkankerfonds De Kleine Prins. En dat is geen toeval want het festival wordt georganiseerd door Ronny Aerden uit Heusden-Zolder. Zijn oudste zoon Joan overleed aan kanker en dat was voor de familie de start van een ware passie. "Joan was als kind veel met Lego bezig en toen hij tien jaar geleden stierf hebben we zijn Legocollectie gehouden en onder de familie verdeeld, zo zijn ik, mijn vrouw en twee andere kinderen helemaal in de ban geraakt van dit legendarisch speelgoed. Joan was een fan van Star Wars, we pakken altijd een stukje van Joan mee naar een beurs, zo is hij er toch nog bij. Mijn dochter Kristen heeft een Friendsdorp van 10m op 2m en andere zoon Thierry heeft ook de Star Wars microbe en mijn vrouw focust op architectuur en ik mag alles in elkaar steken in mijn garage".  Ronny organiseert geregeld beurzen met collega's, nu dus in Koersel. . 

Kleine Prins

"Zes maanden na de geboorte van Joan in 1991 is kanker vastgesteld. Dat heeft relatief goed gegaan en op zijn 12de was hij zogezegd clean. Maar iets na zijn 18de verjaardag stelden we een abces vast op een tand maar bij onderzoek bleek dat het een grote tumor was die was uitgezaaid. Dat ging zo snel, hij overleed kort erna. De Kleine Prins heeft ons zeer goed geholpen Daarom gaat de opbrengst ook naar die organisatie." 
Iedereen is welkom op zaterdag 24 september van 10 tot 18 uur en zondag van 10  tot 17uur. 40 exposanten tonen hun mooiste stukken, onder meer een kermis van 35m² . Er is ook een tweedehandsbeurs en kinderen kunnen met duizenden blokjes spelen. De toegang bedraagt 2 euro.75282