Het weer in Heusden-Zolder

Koudere langere termijn

Verbonden aan een thermische depressie trekt in de avond en nacht een buiencomplex over onze streken. Hierbij zijn er zeer zware onweersbuien mogelijk. Na de doortocht van dit actief systeem stroomt stilaan koudere lucht over onze regio. De temperaturen gaan na het weekend fors omlaag bij een erg wisselvallig weertype.

Zaterdag (19/06) wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Het is overwegend droog en het wordt warm bij maxima rond 28 graden. Opgelet in de avond komen er vanuit het zuiden zware buien opzetten, lokaal vergezeld van veel neerslag, rukwinden, hagel en onweer.

Zondag (20/06) is het overwegend droog in de ochtend, maar lokaal kan het mistig zijn. Naarmate de dag vordert, kan er hier en daar een bui ontstaan. Bij een matige zuidwestenwind komen de maxima uit op gemiddeld 26 graden.

Maandag (21/06) is het bewolkt met perioden van regen of buien. Na de middag zijn er wat meer drogere perioden, maar vallen er nog lokale buien. Een donderslag is mogelijk. Het wordt kouder bij 23 graden. 

Dinsdag (22/06) presteert het kwik ondermaats bij slechts 19 graden. Daarbij staat er een koude en matige noordelijke wind. Er vallen geregeld buien of er zijn perioden met regen en er is ook kans op onweer. 

De volgende dagen stijgt de luchtdruk opnieuw en wordt het droger en stilaan zonniger en ook wat warmer. Na een bewolkte en koude woensdag en donderdag met slechts 18 of 19 graden, komen de temperaturen vanaf vrijdag terug boven 20 graden uit.
(Michel Nulens – Meteoservices)69832