Kolenhaven: Weyts wil andere scenario's bekijken

Kolenhaven: Weyts wil andere scenario's bekijken

Het is nog niet duidelijk welk scenario zal gevolgd worden om de kolenhaven in Lummen als industriegebied te ontsluiten. Grete Remen (N-VA) had daarover een vraag gesteld aan haar partijgenoot en Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. Weyts zegt dat hij de mogelijkheden voor die ontsluiting nader wil onderzoeken.

Zoals bekend was er in Heusden-Zolder een storm van protest losgekomen tegen de plannen om het industriegebied uit te breiden en het verkeer via Viversel af te leiden. Na een ruzie tussen Lummen en Heusden-Zolder bereikten beide gemeenten samen met de werkgeversorganisaties een compromisvoorstel waarmee ze naar Brussel trokken.

Ook N-VA Heusden-Zolder reageert positief op de houding van minister Weyts. Hans Zegers, die bij de onderhandelingen mee aan tafel zat als raadgever van minister Weyts, onderlijnt dat het snel duidelijk was dat het eerste ontsluitingsscenatrio tot een hoop juridische procedures zou leiden. Elke Gijbels noemt het alvast hoopgevend dat minister Weyts weer perspectief biedt op een gedragen oplossing. Hoewel het ENA-platform - dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van een Enonomisch Netwerk Albertkanaal - op zijn eerstvolgende dagelijks bestuur de verdere richting zal aangeven.39348