In de kijker: schoenenherstelling Ronny en Annie

In de kijker: schoenenherstelling Ronny en Annie

Met je kapotte schoenen kan je sinds jaar en dag terecht bij 'Ronny & Annie' in de Brugstraat 3. Ronny is nog een echte ambachtsman, met meer dan 30 jaar ervaring als schoenhersteller. Zijn eerste zaak had hij in de Waterleidingstraat - eind de jaren tachtig - tot hij verhuisde naar een voorlopig pand in de Brugstraat en vervolgens naar de nieuwbouw waar zijn zaak nu nog is ondergebracht.

Een schoenherstelling betekent voor Ronny niet even wat oplapwerk. "Het is een vorm van recycleren, vernieuwen om zo de levensduur te verlengen. Wist je dat voor minder dan 50 euro een goed passend paar weer helemaal in orde kan gebracht worden: een nieuwe lederen zool en hak, de zool doorgenaaid in groef en volledig opgepoetst. Je hebt er nog jaren plezier van." Toen het alsmaar drukker werd in de zaak, is in 2008 echtgenote Annie hem komen bijstaan.

Naast de schoenherstelling en de verkoop van onder meer veters en onderhoudsproducten, is vooral de verkoop van sleutels en sloten een belangrijke activiteit geworden. "We verkopen veiligheidssloten en -cilinders met eigendomscertificaat en levenslange garantie. Geen overbodige luxe in deze onveilige tijden. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor het dupliceren van sleutels", vertelt Ronny. (publireportage)
29902