In de kijker: Groep Bielen

In de kijker: Groep Bielen

Als Heusden een aantal ondernemingen met traditie telt, dan staat Groep Bielen in de Kapelstraat zeker hoog in de lijst. Al in de jaren vijftig begon Leon Bielen als kolenboer in de mijnstreek, maar hij bouwde zijn bedrijf tot een echte transportfirma uit. Na de kolencrisis in de jaren tachtig werden de activiteiten uitgebreid met garagewerk voor derden. Tony nam ondertussen samen met zus Marie-Francine de leiding over en met Ruben zit nu ook al de derde generatie in het bedrijf.

Groep Bielen heeft de exclusieve verkoop van Renault Trucks - dat tot de Volvogroep behoort - in Limburg, vanuit zijn tweede vestiging in Sint-Truiden wordt ook een deeltje van Vlaams-Brabant bestreken. "Onze transportactiviteiten bouwen we stilaan af," vertelt Tony, "die markt is helemaal veranderd door de toestroom van Oost-Europese chauffeurs. Dus leggen wij ons helemaal toe op de verkoop van trucks en bedrijfsvoertuigen en uiteraard het onderhoud en de herstelling. Ook dat laatste is veranderd. De wagens wordt zo degelijk gemaakt dat ze maar één keer per jaar meer op onderhoud moeten komen. Daardoor zien we de klant minder maar we doen er alles aan om het contact voortdurend op peil te houden."

Service is voor Groep Bielen een belangrijke troef, niet alleen is de garage geopend tot zaterdag in de namiddag, 24 uur per dag is een mecanicien stand-by om klanten te depanneren. Afnemers zijn zowel de grote transportgroepen, als lokale handelaars en met de opkomst van de pakjesdiensten is er een belangrijk nieuw cliënteel bijgekomen. De groep telt nu op alle diensten samen een 40-tal personeelsleden. (publireportage)
28752