Het weer: zwoel!

Een depressie in de nabijheid van Ierland zal gedurende een aantal dagen ons weerbeeld bepalen. Onstabiele en gestoorde, maar warme lucht wordt daarbij naar onze streken gestuurd. De kans op onweer neemt toe. Later op de week komt het kwik minder hoog uit, maar het blijft wisselvallig met een grote kans op buien.
Vandaag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. Op een enkele plaatselijke bui na, blijft het droog. De maxima liggen rond 24 of 25 graden.
Morgen wordt het wisselend tot zwaar bewolkt. Op een enkele plaatselijke bui na, is het meestal droog. Het is drukkend warm bij 26 of 27 graden.
Donderdag komen er verspreid buien opzetten. Lokaal is er kans op hevig onweer met hagel. Tussendoor zijn er ook droge perioden. Maxima rond 24 graden.
Vrijdag stroomt wat minder warme lucht over onze streken bij 21 graden. Er vallen een aantal buien, lokaal met een donderslag.
Zaterdag is er kans op mist in de ochtend, maar het is wel overwegend droog. In de loop van de namiddag komen er enkele buien opzetten. Maxima rond 20 graden.
Na het weekend is het eerst nog wisselvallig. Later lijkt de atmosfeer te stabiliseren, al wordt bij een noordelijk briesje koele lucht aangevoerd en is ht minder warm. Er zijn echter verschillen tussen de weermodellen, het ene voorziet droog weer, het andere houdt het nog op een aantal buien. Het wordt een beetje afwachten dus. (Michel Nulens - Meteoservices)10939