Het weer: zonnig en warm weekend

Een hogedrukgebied kan het weerbeeld tijdens het weekend domineren, wat de temperatuur en het aantal uren zonneschijn ten goede komt. Na het weekend komt er een koudere en wisselvallige noordwestelijke luchtstroming op gang, waarbij de neerslagkansen toenemen.
Vandaag zijn er zonnige perioden, maar na de middag komt er meer bewolking opzetten. Het blijft evenwel droog en de maxima komen uit op 20 graden. In de avond koelt het echter al vlug af.
Morgen is het zonnig in de ochtend, al kan er lokaal nevel of mist voorkomen. Nadien zijn er enkele stapelwolken mogelijk, maar de zon blijft steeds domineren. Het wordt warm bij maxima rond 23 graden.
Maandag maken opklaringen plaats voor toenemende wolken. Vooral na de middag wordt het zwaar bewolkt, maar neerslag van belang wordt er niet verwacht. Alvorens de wolken toenemen kan het kwik nog oplopen tot 22 graden.
Dinsdag ruimt de matige wind naar het noordwesten en het wordt gevoelig kouder bij 18 graden. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af. Vooral na de middag komen er ook enkele buien opzetten vanuit het noordwesten.
Woensdag bereikt het kwik slechts 16 graden. Wolken en opklaringen wisselen elkaar in vlug tempo af en er kunnen enkele lokale buien vallen. Het voelt koud aan.
Het einde van de week verloopt ook vrij wisselvallig met geregeld wolkenvelden, maar ook wat zon. Vrijdag lijkt de zon wat meer aan bod te komen en kan het kwik ook wat hoger klimmen. Een bui is echter mogelijk. Het volgende weekend ziet er vooral fris uit bij gemiddeld 16 graden, maar het lijkt droog te gaan blijven met geregeld wat zon. Na het weekend zou het zachter worden. (Michel Nulens - Meteoservices)11388