Het weer: zon, zon, zon

Het weer: zon, zon, zon

Dankzij de dominante invloed van een krachtig hogeluchtdrukgebied met kern over het Noorden van Europa, wordt droge landlucht naar onze streken gestuurd. Het is hierbij droog en de zon kan domineren. De aangevoerde lucht is echter relatief koud, waarbij de maxima meestal rond 10 graden komen te liggen en tijdens de nacht is er kans op lichte nachtvorst.
Vandaag veel zon en nauwelijks wolken, we hebben 10 graden gehaald bij een zwakke wind.
Morgen kan de zon reeds van in de ochtend het weerbeeld bepalen. Later zijn er enkele wolken mogelijk, maar die hinderen de zon nauwelijks. De maxima komen uit op 9 graden, in de ochtend vriest het licht.
Maandag wordt een zonovergoten dag met nauwelijks of zelfs geen wolken. De zon duwt het kwik richting 10 graden. Een matige noordoostenwind laat het echter een stuk kouder aanvoelen.
Dinsdag zorgt een erg zwakke storing voor wolkenvelden. Het blijft echter droog en later worden de opklaringen breder. Maxima rond 10 graden.
De volgende dagen blijft het droog en is er terug meer zon. In het weekend komt er meer bewolking opzetten en na het weekend nemen de neerslagkansen toe. De maxima liggen meestal rond 11 of 12 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)24611