Het weer: zomerweer!

Na de doortocht van een zwakke storing op woensdag, die warmere lucht voorafgaat, kan een hogedrukgebied stilaan zijn invloed over onze regio laten gelden. Het blijft droog en het wordt warmer, waarbij wolken stilaan in de minderheid zullen zijn. Kortom er staat zomerweer op het programma !
Morgen maken opklaringen plaats voor toenemende wolken, waar vooral in de namiddag wat lichte regen of enkele buien kunnen uitvallen. Het kwik bereikt 21 graden.
Donderdag kan het kwik oplopen naar een aangename 24 graden. Aanvankelijk is het nevelig en bewolkt, maar gaandeweg breekt de bewolking open en is er meer ruimte voor de zon. De kans op neerslag is eerder klein.
Vrijdag is er flink wat zon en zijn er slechts af en toe enkele wolken. De wind komt uit een noordelijke sector, waardoor het kwik wordt getemperd tot 23 graden.
Zaterdag zijn er zonnige perioden en de wind kiest meer voor het zuidoosten. Het kwik komt een graadje hoger uit.
Zondag is het zonnig met weinig of geen wolken. Het wordt zomers warm bij 25 graden.
Na het weekend blijven de temperaturen hoog. Af en toe kunnen storingen echter voor meer wolken en soms ook neerslag zorgen. Het ziet er evenwel naar uit dat de zon nog geregeld aanwezig is en dat het zomerse weer toch nog wat aanhoudt. (Michel Nulens - Meteoservices)11151